SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ziraatçilere Eğitim

A- A+ PAYLAŞ

Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şubesi, ziraat mühendislerine yönelik verdiği eğitimlerine devam etti.

Ziraat Mühendisleri Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen ve 31 ziraat mühendisinin katıldığı eğitimde; İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Pof. Dr. Alper Durak, "Toprak Bilgisi" konusunda, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Karlıdağ ise, "Meyvecilik" konusunda katılımcılara eğitim verdi.

Eğitim öncesinde bir konuşma yapan Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek, "Danışmanlık kapsamında, 50 ziraat mühendisi meslektaşımız belgelerini aldılar. Bu belgeleri alan 8 arkadaşımız da, tarımsal konuda çiftçilerimize özel danışmanlık hizmeti veriyor. Tabi bu kapsamda da bu faaliyetlerine devam edebilmeleri için almış oldukları bu yetki belgelerini 3 yıl içerisinde vize ettirmeleri gerekiyor. 3 yıl içinde faaliyetlerine devam edip, belgelerini vize ettirebilmeleri için de, bu 3
yıllık süre içerisinde tarımsal konularda en az 2 tane akredite eğitimi dediğimiz veya tamamlayıcı eğitim adı verdiğimiz eğitimlere tabi tutulmaları gerekiyor" dedi.

Eğitimlerin artarak devam edeceğini kaydeden Çiçek, "Eğitim çalışmalarımızın birinci ayağını gerçekleştiriyoruz. Tarımın, ziraatın ve ziraat mühendisliği mesleğinin temel konuları olan toprak bilgisi ve genel meyvecilik konularında 31 mühendis arkadaşımız eğitim alacak" diye konuştu.

Çiçek'in konuşmasının ardından eğitim seminerine geçildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız