SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zırhlının Silahı Kazara Ateş Aldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:51:50
Zırhlının Silahı Kazara Ateş Aldı
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, zırhlı araç üzerinde bulunan silahın kazara ateş alması sonucu şehit olan polis memuru Özgür Gümüş, Fethiye’de binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ergani Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği lojmanları önünde zırhlı araçla bölge koruma görevini ifa ederken zırhlı araç üzerinde bulunan silahın kazara ateş alması sonucu şehit olan polis memuru Özgür Gümüş’ün (30) naaşı, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nden düzenlenen törenin ardından memleketi Muğla’nın Fethiye ilçesinde gönderildi. Havayoluyla Dalaman Hava Limanı’na gelen şehidin naaşı, uzun araç konvoyu eşliğinde baba ocağı olan Fethiye’nin Eldirek Mahallesi’ne ulaştı.

Şehit polis memuru Özgür Gümüş’ün naaşı helallik almak için baba ocağına getirildiğinde şehidin eşi Nalan, kızı Ayşe (5), oğlu Yusuf (3), annesi Ayşe ve babası İsmail Gümüş büyük üzüntü yaşadı. Şehit yakınları tören boyunca görevli polis memurlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi.

Son kez baba ocağına getirilen şehidin Türk Bayrağına sarılı naaşı, daha sonra son yolculuğuna uğurlanacağı Eldirek Mahalle Mezarlığı’na kadar omuzlarda taşındı. Buradaki törene Vali Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Muğla milletvekilleri Akın Üstündağ ve Ömer Süha Aldan, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan, şehidin ailesi, meslektaşları ve askeri erkan ile binlerce Fethiyeli katıldı.

Görev şehidi Özgür Gümüş’ün naaşı, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Eldirek Mahalle Mezarlığı’nda dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

OLAY

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bölge trafik noktasında zırhlı araç içinde bulunan silahın patlaması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen polis memuru Özgür Gümüş'ün kazara kendini vurduğu ortaya çıktı. 

Olay, Ergani ilçesinde bulunan bölge trafik noktasında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Bölge trafik önünde zırhlı araç içinde nöbet tutan polis memuru Özgür Gümüş, yanlışlıkla açık olan silahın mekanizmasına dokununca ateşlenen silahtan çıkan kurşun ile kazara kendini vurdu. Araç dışında bulunan diğer polisler silah sesini duyunca panikleyerek telsizle merkeze 'Saldırıya uğradık, yoğun ateş altındayız' şeklinde anons etti. Anonsun üzerine polisler çevreyi silahlarla tararken, bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi. Kazara kendini vurarak ağır yaralanan polis memuru Özgür Gümüş ise kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit polis memurunun Muğla'nın Fethiye ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu ve evli, 2 çocuk babası olduğu belirtildi.

Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, olayın kaza sonucu yaşandığını söyledi. Kaymakam Yonsuz, polis memurunun zırhlı araca girerken mekanizmaya yanlışlıkla dokunması sonucu silahın ateş aldığını ve kazara kendini vurduğunu dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız