SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve Cinayetlerinin Yıldönümü

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:23:30
Zirve Cinayetlerinin Yıldönümü
A- A+ PAYLAŞ

2007 yılında Malatya Zirve yayınevinde öldürülenlerden Alman uyruklu Tilmann Ekkehart Geske ile  Elazığlı Uğur Yüksel, Malatya ve Elazığ'daki mezarları başında anıldı.
ELAZIĞ'DA..
Elazığ'daki törende Kültür Kiliseleri Pastörü İhsan Özbek anma töreninde yaptığı konuşmada, "Malatya'da onlar hizmet ederken onlar İsa Mesih'e tanıklık ediyorlardı. Yok, ettiğini zannediyorlar ki ama öyle değildi. Sanıyorlar ki Uğur'u Necati'yi Tilman'ı yok etmekle Hıristiyanlığın kökü kazılacak. Hıristiyanlar barış içinde bu ülkede yaşayan diğerleriyle yalnızca sevgi göstermek istiyorlar" dedi.
 
Uğur Yüksel için hazırlanan anma törenine Zirve Yayınevi Genel Müdürü Hamza Özant, Kültür Kiliseleri pastörü İhsan Özbek, Diyarbakır kiliseleri ruhani lideri Ahmet Güvener ile çok sayıda vatandaş katıldı. Anma törenine Uğur Yüksel'in annesi Hatice Yüksel katılmazken, yengesi Güzel Yüksel ile teyzesi Pamuk Yüksel katıldı. Okunan ilahiler sonrası Kültür Kiliseleri pastörü İhsan Özbek katillerin artık kendilerini ilgilendirmediğini belirterek, "Onların yapmış oldukları hepimizin hayatlarını çok derinden etkiledi" diye konuştu. Özbek, "Biz ölenlere İsa Mesih'in onların yüreklerine dokunmasını istiyoruz. Tabii ki olayların tekrarlanmasını istemiyoruz. Adalet sürecinin devam etmesi bu ülkenin geleceği açısından iyidir. Bizim umudumuz göklerdedir. Bu olay sonuca ulaşmış bir olaydır. Uğur'u Tilman katil ettikleri zaman onlar durumu çabuklaştırdılar. Biz onları özlüyoruz, onlarla buluşacağımız zamanı özlüyoruz" dedi. 
 
İhsan Özbek bir Türkiye'nin iyilikle sevgi ile bereketle değişmesini istediklerini belirterek, "Bu dünya İsa Mesih olanları kabul etmek istemiyor. Çünkü İsa, Mesih'i kabul etmedi zaten. Malatya'da onlar hizmet ederken onlar İsa Mesih'e tanıklık ediyorlardı. Yok, ettiğini zannediyorlar ki ama öyle değildi. Sanıyorlar ki, Uğur'u Necati'yi Tilman'ı yok etmekle Hıristiyanlığın kökü kazılacak. Hıristiyanlar barış içinde bu ülkede yaşayan diğerleriyle yalnızca sevgi göstermek istiyorlar" dedi. 
 
İlahiler okunurken Uğur Yüksel'in yengesi Güzel Yüksel ile teyzesi Pamuk Yüksel ellerini açıp Müslümanlar gibi dua etmesi dikkatlerden kaçmadı. 
 
MALATYA'DA..

Malatya'daki Zirve yayınevinde 18 Nisan 2007'de öldürülen Alman uyruklu Tilmann Ekkehart Geske de, Malatya'daki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. 
     
Geske'nin Ermeni Mezarlığı'ndaki kabri başında gerçekleştirilen törene, eşi Susanne Geske, oğlu Lucas, kızları Michal ile Miriam, yakınları ve arkadaşları ile Kurtuluş Kilisesi Pastörü İhsan Özbek de katıldı. 
     
Özbek, anma töreninde yaptığı konuşmada, Malatya'nın kendileri için 2007 yılından sonra çok daha özel bir önem taşıdığını söyledi. Malatya'yı 2007'den önce sevdiklerinden daha çok sevdiklerini belirten Özbek, ''Çünkü bizim kardeşlerimiz burada imanları uğruna hayatlarını verdiler'' dedi. 
     
Dualar, ilahiler ve İncil'den bölümler okunan anma töreninde, Geske'nin mezarına, Zirve Yayınevi cinayetlerinde öldürülen Uğur Yüksel, Necati Aydın ve Geske'nin fotoğrafları ile kırmızı karanfiller bırakıldı. 
     
Zirve Yayıncılık tarafından hazırlatılan çelengin konulduğu kabrin yakınlarındaki ağaca İncil'den bir cümlenin yer aldığı afiş asıldı. 
     
Malatya'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüştü. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız