SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve Davası 1. ACM'ye

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:12:46
Zirve Davası 1. ACM'ye
A- A+ PAYLAŞ

Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri’nin kapatılmasının ardından Zirve Yayınevi Davası Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edecek.

Malatya’da Zirve Yayınevi davası ile ilgili davaya bakan Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi kapatılmasının ardından bu mahkeme UYAP sisteminden çıkarılırken,  Zirve Yayınevi Davası Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilerek 2014/173 esas numarası ile kaydedildi.

Davanın bundan sonraki süreci bu mahkeme tarafından görülecek. Öte yandan kapanan Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza ve 4. Ağır Ceza Mahkemelerinde görev yapan mahkeme başkanı ve mahkeme üyesi hakemlere ilişkin her hangi bir atama yapılmadı. Özel Yetkileri kaldırılan Cumhuriyet Savcılarının usulen yapılan atamalarını ise esas olmadığı ve önümüzdeki günlerde yeni bir görevlendirme yapılacağı öğrenildi.

Son yasal düzenlemede tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesi nedeniyle Zirve Yayınevi cinayetlerini asıl faili olan 5 sanık 7 yıl sonra 8 Mart Cumartesi günü Cezaevinden tahliye edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız