SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve Davası Birleşti

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:18:57
Zirve Davası Birleşti
A- A+ PAYLAŞ
 
Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin  geçen ay 19 sanıklı ek  iddianamenin kabulünün ardından Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti savcılığın ek iddianamenin asıl Zirve Yayınevi Cinayeti davasıyla birleştirilmesi yolundaki isteğini görüşerek birleştirme kararı verdi.  
 
19 sanıklı iddianemenin kabul edilmesinin ardından, savcılığın iki dosyanın birleştirilmes i isteğini görüşen 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti  19 sanıklı iddianamenin mevcut davayla birleştirilmesini kararlaştırdı. İddianamedeki sanıklardan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Jandarma Uzman Çavuş Adem Gedik ile  Zirve Yayınevi Cinayeti davasında bir süre tutuklu kalan ve halen tutuksuz yargılanan Hüseyin Yelki'nin tutuklanmasına ilişkin talebi de değerlendiren mahkeme heyeti,  sanıkların savunmalarının alınmasından sonra tutuklama talebini değerlendirmek üzere red kararı verdi.
 
Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen ikinci iddianame kapsamında,  emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 19 sanık, 3 Eylül'de hakim karşısına çıkacak. 
 
Emekli Orgeneral Tolon'un, yanı sıra davada, Malatya eski  Jandarma  Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ve Binbaşı Haydar Yeşil'in yanı sıra astsubay Abdullah Atılgan, uzman çavuşlar Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adem Gedik ve Adil Akçay, İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, Levent Ercan Gelegen, Aykut Saka, İlker Çınar ile olaya ilişkin devam eden mevcut davada da sanık olarak bulunan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Varol Bülent Aral, Hüseyin Yelki sanık olarak bulunuyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız