SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zirve Davası FETÖ'nün Darbe Yol Haritasıdır"

0
Güncellendi - 2016-09-29 04:02:01
A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi davasında beraat eden İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, “FETÖ, 15 Temmuz’da yapacak olduğu darbenin yol haritası olarak zaman kazanmak ve hedef saptırmak amacıyla bu davaları tezgahladı. Bu davaları tezgahlamasının nedeni FETÖ’ye zaman kazandırmaktır.” dedi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması tamamlanarak 9 yıl 5 ay 10 gün sonra açıklanan kararla beraat eden Ruhi Abat, Adliye önünde yaptığı açıklamada, “3 tane cinayet olduğu için insanlar bu dosyadan hep kaçtı. Özellikle kamuoyu, özellikle basın bu dosyada hiçbir zaman bizim yanımızda olmadı. Son dönem hariç. Neden? Çünkü ortada bir cinayeti sürekli perde yaptılar. O perdenin arkasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin düşmanlığı yapıldı. Bakınız; biz neyle suçlandık? Rahip Santoro cinayeti, Dink Cinayeti ve Zirve Cinayeti. Peki Dink cinayeti kime çıktı, kimin ihmalinin olduğu anlaşıldı? Bugün içerde bu insanlar. Nedense bizim dosyamızı hazırlayanların tamamının FETÖ’cü çıkmış olması ve görevden ihraç edilmiş olmaları halen bize bir şey anlatmıyor mu? Kamu kurumlarında ihraç edilen bu insanlar halen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşlarının gözünün önünde ajitansiyon yapmaları bunların yüzsüzlüğünden başka bir şey değildir. Kimse duygu sömürüsü yapmasın. FETÖ bu ülkede kazınıncaya kadar bu mücadele devam etmeli. Sayın Cumhurbaşkanı bu ülke için bir avantajdır. Bu avantajı bu memleket, bu devlet, bu millet sonuna kadar değerlendirmelidir. Dolayısıyla bu Sayın Cumhurbaşkanı'nın şahsi meselesi de değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin beşikteki çocuğunun, kabirdeki cenazesinin hepsinin birden sorunudur. Çünkü devletin bütün organlarına sızmış olan FETÖ ve bunların kiralık elemanları kamu kurumlarında olduğu müddetçe hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının can, mal, namus, fikir güvenliği söz konusu değildir. Açık açık söylüyoruz, bizler bunun faturasını çok acı ödedik. Sağlığımızı kaybettik. 9 yıldır benim akademik geleceğim ile oynandı. 9 yıl boyunca ben  200 bin sayfalık sahte ek klasörlerle uğraştım. Eğer Zirve Dosyasının anlaşılması isteniyorsa lütfen  Stalin'in İstihbarat şefi Nikolay Skoblin'in SSCB ordusuna yapmış olduğu operasyonlar çok iyi incelenmeli, çok iyi değerlendirilmeli” dedi.

“ZİRVE DOSYASI ERGENEKON DOSYASININ FİNALİDİR”

Zirve Davası'nda sürekli Kozmik Oda ile ilgili belge taleplerin dile getirilmesi hususunda Abat, “Bu davada cinayet tartışılmadı, hepsi söylendi. TUSHAD diye hayali bir örgüt tartışıldı. Devletin kurumlarındaki FETÖ’cü olmayan insanlar araç gösterilerek, onlar kullanılarak, onlar ön plana çıkartılmak suretiyle ne yaptılar? Dediler ki, ‘Arkadaş bunlar çift kimlikli insanlardır, bunların bir resmi yüzü vardır, birde örgütsel yüzü vardır, bu öyle bir örgüttür ki azmettiren azmettirdiğini, azmettirilen azmettirildiğini bilmez.’ Peki sen nereden biliyorsun? Bunun kim olduğu ortaya çıktı. Biz güya kod isim kullanıyormuşuz, bu kod isimlerinde kimlerin kullandığı ortay açıktı ve hem devletin kimliğini, hem de örgüt kimliğini kullananlarında  FETÖ mensupları olduğu çok açığa çıktı. O belgelerle (Kozmik Oda) her ne belge ise bilmiyorum, devlete şantaj yapıldı. Onlar alınıp, onlar bahane edilerek devlete çakılacaktı. Zaten biz başından itibaren bunları ifade ettik. Dedik ki; burada mağdur edilen Ruhi Abat, Mehmet Ülger, Haydar Yeşil  bunlar değil, burada mağdur edilmek istenen devlet, mahkum edilmek istenen devlet. Yani FETÖ , 15 Temmuz’da yapacak olduğu darbenin yol haritası olarak zaman kazanmak ve hedef saptırmak amacıyla bu davaları tezgahladı. Bu davaları tezgahlamasının nedeni FETÖ’ya zaman kazandırmaktır. Bunu artık herkesin bilmesi lazım. Şunu ısrarla halen söylüyorum; Zirve Dosyası Ergenekon Dosyası'nın, Zirve Dosyası Balyoz Dosyası'nın, Zirve Dosyası Kafes Dosyası'nın ve Ergenekon ve türevi olduğu iddia edilen bütün dosyaların, her birisinin finalidir. Orada yapılan hatalar bu dosyada düzeltilmek istenmiştir. Zirve Dosyası'nda Sayın Cumhurbaşkanı'nın ne işi var? Soruyorum,Sayın Cumhurbaşkanı'nın ismi ve fotoğrafı Zirve dosyasının eklerinde var. Bu anlaşılmıyor mu, 7 Şubat’ın ne olduğunu, 17-25 Aralık’ın ne demek olduğunu, 15 Temmuz’un ne demek olduğunu, bu anlatmıyor mu tek başına? Allah aşkına buna bakın.  Dolayısıyla Zirve Dosyası anlaşılmadan hiçbir şey anlaşılamaz. Büyük komplo Zirve dosyasında kuruldu.” ifadelerini kaydetti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • EROL (7 yıl önce)
    İşi ne tarafı çevireceğinizi bilmiyorsunuz.Dava nereden nereye geldi.
    0
    0
    Yanıtla