SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve Davasında 22. Duruşma

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Zirve Yayınevi cinayeti davasının 22. duruşması yapıldı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün sabah başlayan duruşmaya, avukatlar ve olayın kilit ismi Emre G.'nin babası Mustafa G. ile birlikte bazı zanlı yakınları, öldürülen Alman Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske, öldürülen Uğur Yüksel'in annesi Hatice Yüksel, tutuksuz yargılanan Hüseyin Y. ve Protestan cemaati temsilcileri katıldı.

Zirve Yayınevi olayının 22. duruşmasında Cumhuriyet Savcısı, mahkemenin Zirve olayı ile Ergenekon Örgütü arasında bağlantı olup olmadığı yönünde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yazı istenmesi ile ilgili ara karardan vazgeçilmesini talep ederek, mütalaanın hazır olduğunu bildirdi.

Mağdur avukatları, soruşturmanın genişletilmesi taleplerinin olacağını ve bu durumu yazılı olarak mahkemeye sunmaları için süre talep etti.

Sanık avukatları ise dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talebinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısı ise Ergenekon örgütü ile ilgili olarak İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde sürdürülmekte olan davalar ile Zirve Yayınevi dosyası arasında irtibat olup olmadığı hususunda ara karar ile yazılan yazıya ve yapılan tenkitlere rağmen uzun süredir cevap verilmediğini aktararak, bu durumda Zirve Yayınevi davasının sürümcemede kalmaması için her iki dosya arasındaki irtibat olup olmadığı yönündeki yazı istenmesi kararından vaz geçilmesini talep etti. Cumhuriyet Savcısı, mütalaanın hazır olduğunu da mahkemeye bildirdi.

Mahkeme heyeti ise, Ergenekon örgütü ile ilgili olarak İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde sürdürülmekte olan davalar ile Zirve Yayınevi dosyası arasında irtibat olup olmadığı yönündeki yazı istenmesi ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına tenkit yazısı yazılarak, tenkit yazısına Cumhuriyet Başsavcılığının esas hakkındaki mütalaasını sunma aşamasına geldiği, duruşmanın sırf bu sebeple ertelendiği ve söz konusu yazıya ivedilikle cevap verilmesi açıklamasının da yazılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, dava konusu ile ilgili olarak yürütülen bir başka soruşturma dosyasının da incelenerek dosyaya eklenmesi, Mağdur avukatlarına sor8uşturmanı genişletilme talebi ile ilgili yoksa esas hakkındaki beyanlarını sunmaları için gelecek duruşmaya kadar süre verilmesine karar vererek, 23. duruşmanın 25 Aralık 2009 tarihinde yapılmasına karar verildi.

Mağdur avukatlarından Erdoğan Doğan ise, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, hem mahkemenin ve hem de kendilerinin Zirve olayı ile Ergenekon davası arasında bağlantı olup olmadığı konusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından bilgi istendiğini aktararak, İstanbul Cumhuriyet Savcılığının bu konuda daha titiz çalışmasını ve cevap yazmasını beklediklerini söyledi. Zirve olayında yargılanan 5 kişinin yalnız olmadığını ve arkalarında daha organize bir örgüt olduğunu düşündüklerini iddia eden Doğan, bu düşüncelerinin de somutlanmış hale geldiğini ileri sürdü.

Tutuklu yargılamaları süren E.G. hakkında "silahlı terör örgütü kurmak, örgüt yöneticisi olmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde birden fazla adam öldürmek ve iş yeri dokunulmazlığını bozmak" iddiasıyla ceza isteniyor. E.G.'ye kasten adam öldürmek suçundan 3 kez müebbet hapis, örgüt kurmak ve yönetmek suçundan 22 yıla kadar, konut dokunulmazlığı suçundan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Olayın diğer tutuklu şüphelileri Hamit Ç., Cuma Ö., Salih G. ve Abuzer Y. de "silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde birden fazla adam öldürmek ve iş yeri dokunulmazlığını bozmak" iddiasıyla suçlanıyor. Bu 4 şüpheli hakkında ise kasten adam öldürme suçundan 3'er kez müebbet hapis cezası, terör örgütü üyesi olmak suçundan 15 yıla kadar ve konut dokunulmazlığını ihmalden 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Tutuksuz yargılanan Kürşat K. (18) ve Mehmet G. (19), "silahlı terör örgütüne yardım etmek" iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talebi ile yargılanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız