SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve Davasında 3 Tahliye

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:25:02
Zirve Davasında 3 Tahliye
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, biri Alman uyruklu üç kişinin öldürülmesi olayına ilişkin görülen davada sanıklar 101. kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, "Örgüt Yöneticiliği" ile suçlanan 2'si asker 1'i öğretim görevlisi olan 3 sanığın tahliyesine karar verdi.

101. DURUŞMA..

Biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 101. duruşmasında, tutuklu sanıklar emekli albay Mehmet Ülger ve binbaşı Haydar Yeşil dinlendi. Tutuksuz sanık emekli Orgeneral Hurşit Tolon duruşmaya katılmadı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar Emre Günaydın, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım polis araçlarıyla getirildi. Tutuksuz sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım ve Salih Gürler adliyeye arka kapıdan alındı.

Duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Ülger, Haydar Yeşil ve Ruhi Abat ile tutuksuz sanıklar Murat Göktürk, Abdullah Atılgan, Adil Akçay, Mehmet Çolak, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen ve Hüseyin Yelki de hazır bulundu.

Tutuklu sanık Varol Bülent Aral, Adana F-Tipi cezaevinden, tutuksuz sanık Hamit Çeker Elbistan E-Tipi Cezaevi'nden, tutuksuz sanık Cuma Özdemir ise Darende Adliyesi'nden telekonferans sistemiyle duruşmaya katıldı.

Duruşmada tutuklu sanık emekli albay Mehmet Ülger, ses kayıtlarıyla ilgili raporların şaibeli olduğunu iddia ederek, söz konusu 1, 2 ve 3 Nolu ses kayıtlarının incelenmek üzere Adi Tıp Kurumuna gönderilmesini istedi.

Davanın tanığı ve sanığı İlker Çınar'ın sahteciliklerinin tescillendiğini savunan Ülger, "Ses kayıtlarında, hedef şahıslara göre ekleme ve çıkarılma yapılmış. Ses yapıtlarının, paralel yapının kontrolü olmayan birimlerce yeniden yapılandırılmasında zaruret vardır. Bu zulme son vermenizi rica ediyorum" dedi. 

Ülger, haber elemanlarının paralel yapı tarafından deşifre edildiğini ileri sürerek, "Son dönemlerde haber elemanlarına yönelik infazlara başlandı. Bizim davada da bazı insanlar, haber elemanları paralel yapı polisleri tarafından deşifre edildi. Bunlara koruma çıkarılmalı. Aksi halde bunlarda öldürülecek" görüşünü öne sürdü. 

Tutuklu sanık Haydar Yeşil ise, iddianameyi yazan savcının senaryo yazdığını iddia etti. 

Tutuklu sanık Mehmet Ülger'in avukatı Saim Tuğrul, Malatya adliye binasında emanet deposunu su bastığını ve zarfların yırtılarak, delillerin birçoğunda çürümeler olduğunu ileri sürdü.

Mahkeme Başkanı Vedat Koç, "Bize ilişkin delillerin çoğunu kontrol ettik. Çok sıkıntılı bir şey yok. Savcılık bununla ilgili soruşturma başlattı" dedi. 

Zirve Yayınevi'nde öldürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske'nin eşi Suzanna Geske de uzun bir aradan sonra duruşmayı takip etti.

Duruşma sonucu eski İl Jandarma Komutanı Mehmet Ülger, emekli Binbaşı Haydar Yeşil ve öğretim üyesi Ruhi Abat tahliye edilirken, Varol Bülent Aral'ın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Zirve Yayınevi'nin asıl davasında, 3 kişiyi katlettikten sonra olay yerinde yakalanan ve tutuklanan 5 sanık, tutuklu yargılama süresi 5 yılı geçtiği gerekçesiyle tahliye edilmişler, davaya sonradan eklenenlerin tutuklu yargılanması ise devam etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız