SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve Ergenekon'dan Çıktı

A- A+ PAYLAŞ
 
İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Zirve Yayınevi katliamının Ergenekon davasıyla ilişkisi olmadığına ve dosyanın Malatya'ya iadesine karar verdi
 
Ergenekon davası kapsamında gerçekleştirilen "Zirve Yayınevi Cinayeti" soruşturması "yetkisizlik kararı" verilerek, Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, kararı "Ergenekon soruşturmasıyla doğrudan ilişkisi bulunmadğı ve suç yerinin Malatya olması" gerekçeleriyle aldı. Ergenekon soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız ve Ufuk Ertmercan'ın imzasının yer aldığı yetkisizlik kararında, 7'si tutuklu 24 şüpheli bulunuyor. Yaklaşık 50 klasör soruşturma dosyası, mühürlü 10 torba içinde Malatya'ya gönderildi. Derin soruşturmaya neden olan cinayet, Malatya'da 4 yıl önce İncil basımı yapılan Zirve Yayınevi'nde gerçekleşmiş, olayda biri Alman uyruklu 3 kişi, boğazları kesilerek öldürülmüştü. 
 
IĞSIZ VE TOLON DA İFADE VERDİ 
Soruşturma sürecinde eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız "şüpheli" olarak ifadeye çağrıldı. Aynı soruşturmada, eski 1.Ordu Komutanı Ergenekon davası sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Ergenekon davasında tutuklu olarak yargılanan eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun ifadesi alındı. 
 
ERUYGUR'UN ADI GEÇTİ 
Zirve Yayınevi davasının müdahil avukatları, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmalarda, Tolon, Eruygur ve Hilmioğlu'nun dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız ile sık sık bir araya geldiklerini ve toplantılar yaptıklarını iddia etmişti. Adı geçen isimlerin Zirve katliamından önce ve sonra Malatya'da bir araya geldiklerine dair fotoğraflar ortaya çıktı. Fotoğraflar delil olarak dava dosyasına konmuştu. Avukatlar, 18 Şubat 2010'da özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine başvurarak, Zirve Yayınevi cinayetinin "Ergenekon'' örgütüyle bağlantılı olduğunu ileri sürdü. Yine soruşturma kapsamında, eski Malatya Jandarma Komutanı emekli albay Mehmet Ü., istihbarat binbaşı Haydar Y., İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Ruhi A., başçavuş Abdullah A., başçavuş Murat G., uzman çavuş Mehmet Ç. ve uzman çavuş Adil A., 21 Mart'ta tutuklandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız