SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve Failleri İçin Tahliye Talebi

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:00:03
Zirve Failleri İçin Tahliye Talebi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 3 misyonerin Zirve Yayınevinde öldürülmesi olayının 5 asıl sanığı için son yasal düzenleme nedeniyle 7 yıldan beri tutuklu yargılanmaları nedeniyle avukatları tarafından tahliye talebinde bulunuldu. 

Malatya'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevi'nde çalışan misyoner Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel adlı şahıslar Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Abuzer Yıldırım ve Emre Günaydın tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Zirve Yayınevi Cinayetleri nedeniyle 7 yıldan beri tutuklu yargılanan cinayet zanlıları Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Emre Günaydın’ın avukatları Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdikleri dilekçeler de; “Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması hakkında Terörle Mücadele Kanunun ve Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda değişiklikler yapan 6526 sayılı yasa gereğince” tahliye edilmeleri talebinde bulunuldu.

Tahliye talebi gerekçesinde sanıkların Nisan 2007’den beri tutuklu bulunduğu ve yeni yasal düzenlemenin tutukluluk süresini 5 yıla indirdiği aktarılarak, sanıkların tahliyesine karar verilebilmesi için dosya ile birlikte talebin dosyanın gönderileceği yetkili ve görevli genel mahkemeye gönderilmesi istendi.

5 SANIK İÇİN 4’KEZ MÜEBBET HAPİS İSTENİYOR

Bu arada, son duruşmada Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaasında davanın asıl sanıkları Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Emre Günaydın için “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ederken, adam öldürme suçundan da 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, yine hürriyeti tehdit suçundan 3 kez ve yağmaya teşebbüs suçlarından da 3 kez cezalandırılmalarını talep etti.

Bu arada, Zirve Yayınevi Davasında toplam 21 sanık yargılanıyor ve bunlardan 14 sanık tutuklu olarak yargılanıyor. Davanın terör örgütü bölümünde sanık ve tanık İlker Çınar, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, Ruhi Abat, Uzman Çavuş Mehmet Çolak, Astsubay Murat Göktürk, Astsubay Abdullah Atılgın, Varol Bülent Aral, Hüseyin Yelki, Astsubay Adil Akçay, Uzman Çavuş Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen, Aykut Saka, Kürşat Kocadağ ve Mehmet Gökçe yargılanıyor.

Dava da, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Emre Günaydın, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, Ruhi Abat, Uzman Çavuş Mehmet Çolak, Astsubay Murat Göktürk, Astsubay Abdullah Atılgın, Varol Bülent Aral, Levent Ercan Gelegen tutuklu bulunuyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız