SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve Gözaltıları..

A- A+ PAYLAŞ

Ergenekon soruşturması kapsamında 9 ilde aramalar yapılıyor. Arama yapılan yerler arasında Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ve bazı illerdeki Jandarma Komutanlıkları var. Operasyon kapsamında 20'ye yakın kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Alınan bilgiye göre İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün yürüttüğü soruşturma kapsamında, Malatya, Siirt, Muğla ve İzmir’in aralarında olduğu 9 ilde arama başlatıldı.

Operasyon kapsamında Malatya Eski Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Dülger, Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir astsubay ve bir öğretim görevlisinin de gözaltına alındığı iddia ediliyor.

VALİ'NİN AÇIKLAMASI..
Malatya Valisi Ulvi Saran, son operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Yapılmakta olan çalışmaların sonucu belirli bir sürecin tamamlanmasıyla ancak kendisini gösterir"dedi.

Valilik'te, basın mensuplarının son operasyonla ilgili sorularını cevaplandıran "Çalışmalarla ilgili süreç devam ediyor. Tamamlandığı zaman her şey netleşecek. Şu anda devam ediyor. Şu aşmada birşey söylemek doğru değil. Zaten Türkiye'nin her tarafında emniyet kuvvetlerimiz üzerlerine düşeni yerine getiriyorlar. Yapılmakta olan çalışmaların sonucu belirli bir sürecin tamamlanmasıyla ancak kendisini gösterir. Şu anda fazla şey söylemek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

İZMİR

İzmir İl Jandarma Komutanlığı’nın Buca Tınaztepe’deki misafirhanesinde yapılan aramada bazı bilgisayar ve belgelere el konuldu.

İstanbul Özel Yetkili Savcısı Zekeriya Öz’ün yürüttüğü Ergenekon soruşturması kapsamında Malatya’daki Zirve Yanınevi katliamıyla ilgili İzmir’de de arama yapıldı. Zirve katliamıyla igili bazı şüphelilerin kaldığı öne sürülen İl Jandarma Komutanlığı’nın Tınaztepe tesisleri içindeki misafirhanede sabaha karşı arama yapıldı. Buradaki bazı bilgisayar ve kayıt defterlerine el konuldu.

Polis ve jandarmanın birlikte yaptığı aramada el konulan bilgisayar ve belgelerin İstanbul’a gönderileceği, herhangi bir gözaltı işlemi olmadığı belirtildi.

ANKARA'DA BİR GÖZALTI

Ergenekon soruşturması kapsamında, emekli bir
askerin Ankara’da gözaltına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda
emekli bir askeri gözaltına aldı.

Sağlık kontrolünden geçirilen emekli askerin, İstanbul’a gönderileceği öğrenildi.

MERSİN

Mersin'de de İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Astsusay Başçavuş A.A. gözaltına alındı. Astsubayın İstanbul’dan gelecek ekibe teslim edileceği belirtildi.

SİİRT

Siirt’te düzenlenen operasyonda da, İl Jandarma Alay Komutanlığında görevli bir astsubay gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Ergenekon soruşturması kapsamında incelenen Malatya Zirve Yayınevi’ndeki cinayet davası ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün talimatıyla başlatılan operasyonda Siirt’te de aramalar yapıldı.

Aramalar sonucu Siirt İl Jandarma Alay Komutanlığında görevli astsubay A.G. gözaltına alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız