SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve Haberine Beraat

A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi Katliamı davasında mahkemenin aldığı yayın yasağını ihlal ettikleri savıyla haklarında basın kanunun 19.maddesine aykırılıktan kamu davası açılan malatyahaber.com ile Malatya’daki bazı yerel gazetelerin sorumlu yazişleri müdürlerinin yargılandığı dava beraatle sonuçlandı.

18 Nisan 2007 tarihinde Malatya’da Zirve Yayınevi’nde misyonerlik faaliyetleri yaptıkları savıyla 1’i Alman 3 kişinin boğazlarının kesilerek öldürülmesi olayıyla ilgili olarak yerel gazetelerde ve internet haber portallarında bu dava ile ilgili olarak cezaevinde tutuklu bulunan bir zanlının ifadelerine ilişkin olarak İHA mahreçli haberin yayınlanması üzerine Cumhuriyet Savcılığınca 12 yayın kuruluşunun sorumluları hakkında yayın yasağını ihlal ettikleri savıyla dava açıldı.

Malatya 2.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada , basın mensupları savunmalarında bahse konu haberin yayınlanmasında yayın yasağı olduğu konusunda bilgilerinin olmaması nedeniyle ajanstan gelen haberin yayınlandığını belirterek beraatlerini istediler.

Savcı basın mensupları ile ilgili olarak "Basın kanunun 19.maddesine aykırılıktan kamu davası açılmış ise de haklarında dava açılan basın mensuplarının suç işleme kastı ile hareket etmediklerinin anlaşıldığından beraatlerine karar verilmesini" istedi.

2.Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi de “Her ne kadar sanıklar hakkında basın kanunun 19.maddesine aykırılıktan kamu davası açılmış ise de haklarında dava açılan basın mensuplarının suç işleme kastı ile hareket etmedikleri anlaşıldığından beraatlerine.." diye kararını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız