SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve İçin Yeni İddialar!

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:04:13
Zirve İçin Yeni İddialar!
A- A+ PAYLAŞ

Biri Alman uyruklu 3 Hristiyanın öldürüldüğü Malatya'daki Zirve Yayınevi Cinayetleri olayının asli 5 faili kapsayan davasından sonra Ergenekon'un da dahil edildiği bir başka soruşturmayla davaya eklenen yeni sanıklar arasında bulunan ve bir süre tutuklu yargılanan Levent Ercan Gelegen, olayla ilgili bazı iddialarda bulundu. 

Akşam Gazetesi'nden Ahmet Dinç'e konuşan Gelegen'in iddiaları, "Zirvede Hıristiyan Paraleller!" başlığıyla gazetede haber olarak yayınlandı. İddialar arasında, "Paralel Yapı" olarak adlandırılan grupla Hıristiyanlar arasında yakın ilişki olduğu da bulunuyor.

Haberin girişinde Gelegen, "'Gizli tanıklığı kabul etmedim. Ergenekon davasının sanığı oldum.' Bu sözlerin sahibi Levent Ercan Gelegen Zirve cinayetinin perde arkasını anlattı: Paralel yapıyla Misyonerler yakın ilişki içinde. Olayı derin yapı yönlendirdi. Malatya'da, 18 Nisan 2007'de, Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel, boğazı kesilerek öldürülmüştü. Davada hazırlanan ikinci iddianamede emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 19 sanıktan biri olan Levent Ercan Gelegen tahliye edildikten sonra AKŞAM'a konuştu. Levent Ercan Gelegen 2001’de Hıristiyan olup 2007’de tekrar İslam’ı seçti. Mersin’de Protestanlara ait bir şirkette çalışan Gelegen görevi gereği sık sık Malatya’ya gidiyordu. Bu nedenle Zirve yayınevi'nde öldürülenler dahil Malatya’daki bütün kişileri ve olayların perde arkasını iyi bilen biri." diye tanıtıldıktan sonra iddialarla ilgili detaylara girildi. Amerikalılar ve Türkiye'deki Hristiyan grubun bağlantısı, kilise çekişmesi, olayda kullanıldığı öne sürülen silahlar, olayın askerlere yıkılma çabası vs. Gelegen'in iddiaları arasında yeraldı.

Gazetedeki haberde, "Bölgedeki rant nedeniyle Malatya'ya hakim olmak isteyen Hıristiyan gruplar birbirleriyle çatışma halindeydi. Angus William Raid isimli İngiliz misyoner liderlik mücadelesi yüzünden Malatya Zirve ofisinde Tilman Geske’yi yumrukladı. Malatya Protestan Kilisesi Alman Martin Delenge’ye bağlıydı. Martin ülkesine dönünce kilise yönetimini devretmesi gerekti. Angus William Raid ile Tilman Geske liderlik çatışması başladı. İkisi de ‘Ben olmuyorsam o da olmasın’ dediği için Necati Aydın adı ortaya çıktı ve o seçildi. Bu yaşananlar Eylül 2006’da, yani cinayetten 6 ay önceydi. " iddiasına da yer verildi.

Haberin tamamını, Akşam Gazetesi'ne aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.aksam.com.tr/siyaset/zirvede-hiristiyan-paraleller/haber-344036

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız