SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve Kurbanına Anma Töreni

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:22:35
Zirve Kurbanına Anma Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3 kişinin hayatını kaybettiği Zirve Yayınevi olayının 6'ncı yıldönümünde, Malatya’daki Ermeni Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi. 

Malatya'da 6 yıl önce Zirve Yayınevi'nde öldürülen 3 kişiden biri olan Alman uyruklu Tilmann Ekkehart Geske, mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. 18 Nisan 2007 tarihinde Protestan cemaatiyle yakın ilişki içerisinde olduğu iddia edilen Zirve Yayınevi'nde meydana gelen olayda, Tilmann Ekkehart Geske (46), Necati Aydın (35) ve Uğur Yüksel (32) öldürülmüştü.

Malatya'daki Ermeni Mezarlığı'nda mezarı bulunan Geske için düzenlenen anma törenine, hayatını 3 çocuğu ile birlikte Malatya'da sürdüren Tilmann Geske'nin eşi Suzanna Geske ve 2 çocuğunun yanı sıra, Diyarbakır Kilisesi Ruhani Önderi Ahmet Güvener ile birlikte Protestan cemaati mensupları katıldı. İncil'den ifadelerin yazıldığı mezarın üzerine, Zirve Yayınevi ve Malatya Kilisesi ifadesinin yer aldığı çelenkler konuldu.

Mezar başındaki anma töreninde İncil'den parçalar okunup Türkçe dini şarkılar söylendi. Tilmann Geske’nin olaydan kısa bir süre önce yazmış olduğu “Sevgisin” adlı eser de dile getirildi.

Diyarbakır Kilisesi Ruhani Önderi Ahmet Güvener, “Her inancı bağrımıza basıyor ve seviyoruz. Onlar bizim kardeşlerimizdir. Ben 22 yıldır İsa Mesih’e iman ediyorum. 9 kardeşiz 5 tanesi Hristiyandır, 4'ü Müslümandır. Bizim aramızda harika bir ilişki var” dedi.

Tören, mezara karanfillerin bırakılması ile sona erdi.

Bu arada, geçtiğimiz yıl Ermeni Mezarlığı'nda inşaat aşamasında iken yıkılan dua yeri binası, yaşanan tartışmaların ardından Malatya Belediyesi tarafından yeniden yaptırıldı. Binanın büyük bir bölümünün bittiği ve yakında teslim edileceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız