SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve Sanığı AYM'ye Başvurdu

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:28:24
Zirve Sanığı AYM'ye Başvurdu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi Davası'nda azmettirici ve örgüt üyeliği kapsamında 3 yıldan beri tutuklu yargılanan 2 jandarma istihbarat astsubayı, Anayasa Mahkemesi'ne uzun tutukluluk hali nedeniyle başvurdu. 

Zirve Yayınevi Davası'nın tutuklu sanıklarından istihbaratçı astsubaylar Abdullah Atılgan ve Murat Göktürk, avukatları aracılığı ile uzun tutukluk hali iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu.

Sanıkların avukatı Alper Çitil tarafından Anayasa Mahkemesi'ne gönderilen bireysel başvuruda, her iki sanığın da 3 yıldan beri tutuklu bulunduğu aktarılarak şu ifadelere yer verildi: “Yasa gereği kişiye özel gerekçeler ve somut değerlendirmeler ayrı ayrı gösterilmesi gerekirken, bu hiçbir kararda yapılmamıştır. Tutukluluğunun devamına yönelik verilen tüm kararlarda, kaçacağına, delil karartacağına, tanık, sanık, mağdurları etkileyeceğine yönelik hiçbir delil ve somut gerekçe gösterilmemiştir. Tutukluluğun devamına verilen kararlar tüm sanıkları kapsayacak şekilde hiçbir somut olgu ve gerekçeler gösterilmeden blok şeklinde tüm sanıkların aynı yerde yer aldığı ve müvekkilimin tutuklu bulunmadığı suçlarda kararda gerekçe olarak gösterilmiş ve uzun süre tutuklu kalmasına sebebiyet verilmiştir. Malatya 3.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müvekkilim aleyhine yönelik verilen tüm ara kararlarındaki tutukluluğa gerekçe olarak gösterilen yaklaşık 43 adet gerekçe ile içerisinde mağdur, tanık ve şüphelilerin bulunduğu 25 kişiye ait ifadelerinin hiçbirinde aleyhe yönelik bir beyan bulunmamasına rağmen bu gerekçeler hakkında hukuki değerlendirme yapılmamış ve blok şeklinde gösterilmek suretiyle tutukluluğun devamına yönelik kararlar verilmiştir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız