SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve Tahliyesine Savcılık İtirazı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:08:49
Zirve Tahliyesine Savcılık İtirazı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki 'Zirve Yayınevi' cinayetlerinin asıl zanlıları olan 5 cinayet sanığının 7 yıl sonra cezaevinden tahliye edilmelerine karşı Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iki ayrı mahkemeye yaptığı itiraz reddedildi. 

Malatya’da 18 Nisan 2007 tarihinde Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel adlı misyonerlerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 5 asıl sanığı olan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler, yeni yasal düzenlemede tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesi nedeniyle 8 Mart 2014 Cumartesi günü, 7 yıl sonra cezaevinden tahliye edilmişlerdi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı makamının tahliye kararını veren Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı “Kararın yeniden değerlendirilmesi” talebi reddedilirken, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan “Tahliye kararının kaldırılması” talebi de reddedildi.

Zirve Yayınevi’nde 3 kişiyi öldürmekle yargılanan ve 3’er kez cinayetler nedeniyle müebbet ağır hapis cezası talep edilen 5 sanık, bulundukları adreslerde elektronik kelepçe takılarak 24 saat süreyle takip ediliyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız