SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve ve Ergenekon Tanığına 29 Yıl Hapis

0
Güncellendi - 2016-06-04 03:50:35
Zirve ve Ergenekon Tanığına 29 Yıl Hapis
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi Davası ile Ergenekon davasında gizli oturumlarda tanıklık yapan Veysel Şahin’e gasp suçu ve el bombası bulundurmaktan toplam 29 yıl hapis cezası verildi.

Firari eski savcı Zekeriya Öz’ün Ergenekon Davasında tanık yaptığı ve Ergenekon davasında kapalı oturumda tanık olarak ifade veren, ardından ise Zirve Yayınevi Davasında gizli oturumda tanıklık yapan Veysel Şahin,   Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 2008 yılında gerçekleştirilen operasyonda 3 adet el bombası ile birlikte gasp suçundan yakalanarak hakkında soruşturma açılmıştı..

veyselMalatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Veysel Şahin’e (yandaki fotoğrafta) 29 yıl,  beraberindeki Cengiz Ertem’e 25 yıl ve Önder Ateş’e ise 20 yıl hapis cezası verilmişti. Yargıtay’ın 2011 yılında kararı bozması üzerine dava Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılmıştı.

Yargılamayı 5 yıl sonra bitiren Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklara bozulan karardaki cezaları yeniden verdi. Mahkeme, Veysel Şahin’e  iki ayrı gasp suçundan 24 yıl, ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl 6 ay, Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezası olmak üzere toplam da 29 yıl hapis cezası verildi.  Mahkeme Cengiz Ertem’e 2 ayrı gasp suçundan 24 yıl, ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl 6 ay olmak üzere toplam 25 yıl 6 ay hapis cezası,  Önder Ateş’e iki ayrı gasp suçundan 20 yıl hapis cezası verildi.

Duruşmaya katılan Cengiz Ertem tutuklanırken, duruşmaya gelmeyen Veysel Şahin ve Önder Ateş hakkında ise, gıyabi tutuklama ve yakalama kararı verildi.

ZİRVE VE ERGENEKON DAVALARINDA TANIKLIK YAPTI

Veysel Şahin,  Malatya’daki Zirve yayınevi Davası ile Ergenekon davasında tanık olarak ifade vermişti.  Gasp ve el bombası davasında Malatya E tipi cezaevinde tutuklu bulunurken firari eski savcı Zekeriya Öz’e Ergenekon davası konusunda ifade veren ve Ergenekon davasında kapalı oturumda tanıklık yapan Veysel Şahin, ardından Zirve Yayınevi davasının 31. Duruşmasında kapalı oturumda tanıklık yapmıştı. Şahin, Ergenekon ve Zirve davasında yargılanan askeri personel hakkında ifadeler vermişti. Jandarmaya haber elemanlığı yaptığı mahkeme dosyasında da belirtilen Veysel Şahin, 3 Aralık 2008 yılında Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e verdiği ifade sonrası tehdit edildiğini öne sürerek, Eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Emekli Albay Mehmet Ülger ve Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün kendisini tehdit ettiğini iddia etmişti.

Şahin, tutuksuz olduğu dönemlerde Malatya'da Türkmen Bağımsızlık Hareketi Türkiye Temsilcisi olarak çeşitli programlara katılmıştı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mustafa (7 yıl önce)
    Bir eğitimci olan Cengiz Ertemin sadece böyle insanlara güvenip arkadaş dediği için hiç bir ilği yokken sadece o kurduğunuz derneğe üye olarak yoksullara yardım etmek için yardım toplamanın dişinda birşey yapmayan ve adalete güvenerek o duruşma salonunda yer alan ve sadece bu yüzden dolayı tutuklan bir insan.yazık ki bu kirli oyunlarin bilmeden kirli insanların içerisinde bulunmuş.Ama adalet yerini bulacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ayşe (7 yıl önce)
    cengiz ertem hocamız değil bir suç işlemek bir karıncayı bile incitemez ben kendisinin 1996 akıncı lisesi öğrencisiyim kendisinin insanca yaşadığına ve haksız yere hapis yattığını adaletin gerekini yerine getireceğine inanıyorum
    0
    0
    Yanıtla