SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Zirve Yarışında 3 Yalnız''

A- A+ PAYLAŞ

Türk Telekom Lig A'da şampiyonluğun güçlü adaylarından olan Malatyaspor'un teknik direktörü İsmail Kartal, "Şampiyonluk için gövdemizi ortaya koyduk. Takımda moraller en üst seviyede" dedi.

Malatyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, kaleci Şenol ve futbolcu Serdar Samatyalı ile birlikte kulüp binasında basın toplantısı düzenledi.

SENKERİK'İN NAMAZI..
Kartal basın toplantısının başlangıcında, Cuma namazını Orduzu'da kıldıklarını, takımın Hıristiyan olan Çek futbolcusu Senkerik'in de bu kez kendileriyle birlikte Cuma namazına katıldığını bildirdi ve "Biz her hafta olduğu gibi Orduzu’da Cuma namazına gittik. Bugün Senkerik’te bize dahil oldu. Farklı bir dine mensup olmasına rağmen o da bizimle beraber namaza geldi. Allah kabul etsin. Bütün dinler birdir, önemli olan kalbinizin temizliğidir, inanmaktır.Tüm dinlerin temelinde temizlik ve dürüstlük yatar." dedi.

"İYİ HAZIRLANDIK.."
Kartal daha sonra şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz Telekomspor maçında iyi sonuçtan ziyade bizim için alınan 3 puan önemliydi.Bana göre maçın ikinci yarısında hem iyi oyandık hemde 3 puan aldığımız için çok mutluyuz.O maç geride kaldı.Bu haftaki İstanbulspor maçına gerçekten iyi hazırlandık. Çok güzel antrenmanlar yaptık, dolu dolu çalıştık. Havaların yağmurlu olmasına rağmen idmanlardaki istek ve tempolu çalışma şeklimiz açısından çok iyi bir hafta geçirdik. Her hangi sakat veya cezalı oyuncumuz yok.

Süper Lig yolunda her hafta olduğu gibi bu maçta diğer maçlar gibi zor geçecek.İnşallah İstanbuldan 3 puan alarak evimize dönmek istiyoruz.

Bunun yanısıra her şeyden önemlisi, Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz bu dar günde takımımız alacağı transfer ücretlerini ve primlerimizi hepsini ödediler. Bunun için Başkanımıza ve Yönetim Kurulumuza gerçekten çok teşekkür ederim. Onların bu özverileri karşısında takımımızın moral düzeyi en yükseğe çıkmıştır. Bugünden itibaren her hafta olduğu gibi maçlarımızı düşünüyoruz ve konstrantre oluyoruz Bizde elimizden geleni, taraftarımıza ve camiamıza layık olmak için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bunun içinde mücadelemizi sezon sonuna kadar sürdüreceğiz. Şampiyonluk için gövdemizi ortaya koyduk."

"OLİMPİYAT'I ALİ SAMİ YEN'İ İSTEDİK AMA.."
Kartal, maçın oynanacağı stadın durumuna da değinerek, şöyle konuştu:

"Bence Pazar günkü karşılaşma için saha dezavantajımız olacak. Çok iyi bir sahada oynamayacağız. Yönetim Kurulumuzun, Ali Sami Yen veya Olimpiyat Stadlarına bu maçın alınması için yaptıkları gayretler sonuçsuz kaldı. İstanbulspor Kulübüde bunu kabul etmedi. Her ne hikmetse bizimle oynayan tüm takımlar…İşte Altay 2 yıldır Atatürk Stadında oynuyordu, maçı Alsancak’a aldılar. Bu haftaki Samsun maçını da Atatürk Stadına almışlar. Herkes Malatyaspor’un önünün kesilmesi için, Malatyaspor’dan puan alınması için ne tür imkanları varsa onu kullanıyor.Bizde tüm bu yapılanlara karşı iyi futbol oynayıp, iyi mücadele ederek yolumuza devam etmek istiyoruz.Başka çaremiz ve şansımız yoktur."

"İKİNCİ YARININ LİDERİYİZ.."
Kartal, ikinci yarıda iyi bir çıkış yakaladıklarını belirterek, "Futbolda inişler ve çıkışlar olacaktır. Tabiki inişler ve çıkışlar sürekli olmamalı. Biz aldığımız puanlarla ikinci yarının şu anda lideriyiz. Matematiksel olarak baktığınızda şu anda zirvede 3 takım kaldı. Ben buraya geldiğimde lider ile aramızdaki puan farkı 11’di. İkinci ile 11, üçüncü ile 6, 4 ncü ile 2 puan fark vardı. En az 7-8 takımla aynı puandaydık. Ama bugün puan cetveline baktığınız zaman lider ile aradaki puan farkı 5, ikinci ile aynı puandayız. Üçüncünün 8 puan önüne geçmişiz. Burada önemli olan toplayacağınız puanların totalidir. Altay maçında biz kötü oyandık ve kaybettik. Hiç bir şeye sığınmıyorum. Bahanesi yok, çıktık mağlup olduk. Biz bazı hesaplar yapmıştık. 'Seyircisiz oynanacak, bu bizim için avantaj olabilir' dedik, ama dezavantaja dönüştü. Bundan gerekli dersleri çıkardık, hepimiz gerekli dersleri almalıyız dedik. Bizi kendimize getirmiştir. Telekomspor maçını 3 golü galibiyetle alıp, eski havamızı yeniden yakaladık. Önemli olan bu haftaki İstanbulspor maçıdır. Her maç nasıl önemli ve de zorsa, bu maçta o kadar zor ve çekişmeli geçecektir."dedi.

ZİRVE YARIŞINDA 3 TAKIM..
Kartal, sorular üzerine de "Bundan sonra bence bizi çok daha zorlu maçlar bekliyor. İçeride kümede kalma mücadelesi veren takımlarla oynayacağız. Bunun yanında zirve savaşı veren takımlarla kendi aramızda maçlar karşılaşacağız. Bence az hata yapan, bu işi götürecektir. Bence Gençlerbirliği Oftaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile zirve yarışında yalnız kaldık.."diye konuştu.

"TAKIM OLDUK.."
Futbolcu Serdar Samatyalı ise üzerlerinde bir baskı olmadığını ve her maça 3 puan almak için çıktıklarını ifade ederek, "İyi oynamaktan ziyade bize 3 puan gerekiyor. İstanbulspor maçını da kazanacağız" diye konuştu.

Kaleci Şenol Karagöl de İstanbulspor maçında mutlaka galip geleceklerini ve şampiyonluk yolunda ilerleyeceklerini söyledi. Kaleci Şenol ve Serdar Samatyalı ise izin kullanmadıklarını ve sürekli antrenman yaptıklarını söyledi.

Her iki futbolcu, İsmail Kartal'ın takımın başına gelmesiyle birlikte "takım olduklarını" ifade ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız