SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve Yayınevi Davası..

A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi davasında mahkeme, aralarında Malatya eski İl Jandarma Komutanı'nın da bulunduğu toplam 10 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 15. duruşma sonucunda mahkeme heyeti, Ergenekon davası ile Zirve Yayınevi davasının arasında bağlantı olup olmadığı için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen yazının beklenmesine, Ergenekon Davası'nda sanık olarak yargılanan Ergün Poyraz'ın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde istenen ifadelerini beklenmesine, aralarında Malatya İl Jandarma Komutanı iken geçtiğimiz Ağustos ayında emekliye ayrılan Kurmay Jandarma Albay M.Ü., olayın kilit ismi Emre
G.'nin babası Mustafa G., İnönü Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olan R.A., Jandarma İl Komutanlığında görevli Uzman Çavuş M.Ç. ve Emre G.'nin çalıştığı yerel gazete sahibi ve görüştüğü kişilerin bulunduğu toplam 10 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti duruşmayı tanık sayısındaki fazlalık ve tanıkların davetiye ile duruşmaya çağrılması için 13 Nisan 2009 tarihine erteledi. Mahkeme heyeti, sanıklardan Abuzer Y.'nin iletişim listesindeki telefon numaraları bulunan bir Cumhuriyet Savcısı ile bir Özel Harekat'ta görevli polisin dinlenmesi talebini de reddetti.

Bu arada, duruşma esnasında mahkeme başkanından söz alarak ayağa kalkan Emre G., izleyici olarak salonda bulunan öldürülen Uğur Yüksel'in annesi Hatice Yüksel'in kendisini tehdit ettiğini ve kendisine 'Sen buradan çıkmayacakmısın' dediğini ileri sürdü. Bunun üzerine Hatice Yüksel ise, 'Ne dedim. Seni Allah'a havale ettiğimi söyledim' diye karşı cevap verdi.

Bu arada, şimdiye kadar 15 duruşması yapılan Zirve Yayınevi davasında jandarma ekipleri, sanıkların getirilmesinde ve götürülmesi esnasında güvenlik önlemlerini en üst sınıra çıkardığı görüldü.

Öte yandan, duruşma için adliyeye gelen ancak salona girmeyen Emre G.'nin babası Mustafa G., adliye çıkışında basın mensuplarının Emre G.'nin verdiği ifadelerin ardından koruma talep edip etmedikleri ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız