SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve'de 25. Duruşma

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel adlı misyonerlerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi'nin 25. duruşması 15 Nisan Perşembe günü yapılacak.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihindeki biri Alman, 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının görüldüğü Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25. duruşmada, bir önceki duruşmada Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaasını vermesinden dolayı tarafların esas hakkındaki savunmaları alınacak.
Bir önceki 24. duruşmada Cumhuriyet Savcısı mütalaasını vererek, tutuklu 5 sanık hakkında "Terör, kasten adam öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve yağmaya teşebbüs" suçlarından ceza istemişti. Cumhuriyet Savcısı, olayın bir terör olayı olduğunu ve Emre Günaydın'ın terör örgütünün kurucusu ve yöneticisi olduğunu, diğer sanıklar Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler'in ise terör örgütü üyesi olduğunu iddia etmiş ve Emre Günaydın'a "Terör örgütü kurucusu ve yöneticisi olmak
suçundan "22 yıl, 3 kişiyi kasten öldürmek suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, 3 kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçundan 63'er yıl hapis ve Yağmaya teşebbüs suçundan 16 yıl hapis talep etmişti.
Mütalaada, sanıklar Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler hakkında ise "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15'er yıl, 3 kişiyi kasten öldürmek suçundan 3'er kez müebbet hapis cezası, 3 kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçundan 63'er yıl, yağmaya teşebbüs suçundan 16'şar yıl hapis talep edilmişti.
Mütalaada, diğer sanıklar Kürşat Kocadağ, Mehmet Gökçe, Varol Bülent Aral ile Hüseyin Yelki'nin haklarındaki suçlamalardan dolayı beratlarına karar verilmesini talep edilmişti.

Cumhuriyet Savcısı, dava kapsamında adli emanette bulunan ve Emre Günaydın'ın ev aramasında çıkan İncil ve İsa'nın Acıları adlı kitapların Emre Günaydın'a aide edilmesini de istemişti.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, mağdur avukatlarının soruşturmanın genişletilmesi talebini ret ederek, Cumhuriyet Savcısı'na mütalaanın mahkemeye sunulmasını istemişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız