SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve'de Şimdi de 'C5' İddiası

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:26:00
Zirve'de Şimdi de 'C5' İddiası
A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi cinayetleri davasına bakan Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından C5 soruşturmasına ilişkin olarak istenilen bazı belge ve bilgileri gönderdi. 

“MEVZUAT DIŞI GİZLİ BİRİM”

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin C5 soruşturma dosyasında “Zirve Yayınevi Cinayeti ile ilgili olarak bilgi veya belge bulunup bulunmadığı…”  şeklinde talepte bulunduğu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen cevabı yazı da;  “C5 isimli birim İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulmayıp İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürlüğü C2 büro amirliği içinde C-5 bürosu ismi ile dönemin C Şube müdürü Ali Fuat Yılmazer tarafından oluşturulmuş olup, 2006 yılı Haziran ayı ile 2012 yılları arasında mevzuat dışı gizli bir birim olarak çalıştığı C.Başsavcılığımızca yapılan soruşturma sırasında tespit edilmiştir”  iddialarına yer verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne şüpheliler murat Seyfi İnan, Murat Çakan ve Yalçın Kara’nın ifadeleri ile İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliğinin sorgu zaptını gönderirken,  soruşturma dosyasında Zirve Yayınevi cinayeti ile ilgili başka bir bilgi veya belge bulunmadığı belirtildi.

“C5 YAPILANMASI ÖNEMLİ OLAYLAR OLUNCA HAREKETLENDİ”

Şüpheli Seyfi İnan’ın ifade tutanağında,  “O dönemde kesin tarihini bilmemek ile birlikte Ali Fuat Yılmazer müdürüm olan bu olaylarla ilgili olarak yeni bir büro kurdu, bu büro oldukça geniş yetkilere sahip olduğu gibi tamamen komiser düzeyinde bir büro kurdu, Yani bu büro esas itibariyle ulusalcılık faaliyetlerine bakacaktı. Bu suikastları kim yapıyor, arkasında kim var, kim organize ediyor, ulusalcılarla bağlantısı ne gibi konulara bu büro baktı, Bu büronun adı C5 bürosu olarak anıldı ve bu Hrant Dink, Rahip Santero, Malatya’da ki Zirve Yayınevi, Ergenekon, Balyoz ve diğer önemli olaylara bu büro baktı. Yani esas itibariyle o dönemde meydana gelen önemli olayların tümü bu büroya yönlendirildi. Biz bile bu büroya giremezdik, evrak bile götürmemize izin verilmiyordu ve o konularla ilgili evrak hiç bir şekilde bize gelmiyordu. Tarih olarak bilmiyorum C5 in yapılanması Rahip Santero, Hrant Dink, Malatya Zirve yayınları olayları olmaya başladığı dönemlerde hareketlenme başlamıştır.  Misyonerlik faaliyetleri artmıştı ve kiliselere saldırılar yapılacağı yönünde bir takım bilgiler geliyordu, bunun üzerine özel yapılanmış C5 bürosu kuruldu” şeklindeki iddiaları dile getirdi.

“ZİRVE YAYINEVİ İLE İLGİLİ KONUŞMALAR OLUYORDU”

Şüpheli Murat Çakan’ın ise ifadesinde, “C2 olarak bilinen ve daha sonra C5 olarak evrak tasnifi yapılan büroda memur olarak çalıştım, bu büroda Hrant Dink cinayeti ile ilgili olarak sadece açık kaynak araştırması yaptım. Bunun dışında Ergenekon ile ilgili evrakların büroya geldiğini biliyorum, Zirve Yayın Evi cinayeti ile ilgili bir takım konuşmalar yapıyordu, ama bizim büronun bakıp bakmadığını bilmiyorum…” iddialarını kaydettiği belirtildi. 

“BU BÜRO ZİRVE YAYINEVİ OLAYINA DA BAKTI…”

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliğinin sorgu zaptında ise şu iddialar yer alıyor:  

“Şüpheli Ali Fuat Yılmazer tarafından C-5 isimli gizli birim oluşturulduğu başlangıçta sadece Komiser ve Komiser Yardımcılarının yalıtılmış bir ortamda, polis memurlarının girmesinin yasaklandığı bir odada görev yaptıkları, Polis Memurlarını sadece getir ve götür işlerinde kullandıkları, bu  odaya girmelerine izin verilmediği, Hrant Dink, Rahip Santora cinayeti, Zirve Yayınevi cinayetleri, Ergenekon, Balyoz ve diğer önemli tüm olaylara bu büronun baktığı, Büronun başında Komiser Rütbesiyle  Yılmaz Angın'ın bulunduğu, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 49184388.2152.13-100-0013 Sayılı yazısı içeriğinden, C-5 Bürosu'nun 23/05/2012 tarihinde İçişleri Bakanı oluru ile kurularak yasal mevzuata bağlı olarak çalışmaya başladığı, öncesinde kanun ve mevzuat dışı gizlice oluşturulan bir birim  olarak yapılması planlanan Ergenekon, Balyoz ve benzeri operasyonların alt yapısını hazırladığı tespit edildiği..."

ARŞİV FOTO: Zirve katliamı kurbanlarından birinin cesedi, olayın meydana geldiği binadan çıkarılırken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız