SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ziyaretten Mutluluk Duyduk"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:39:55
A- A+ PAYLAŞ

Vali Vasip Şahin, Muharrem ayı nedeniyle; Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı, Cem Vakfı Malatya Şubesi ve Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı'nı ziyaret etti. 

Vali Şahin ilk olarak Battalgazi ilçesinde bulunan Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı'nı ziyaret etti. Burada Kaymakam Asalet Karabulut, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Vakıf Başkanı Erdoğan Ünverdi ve vakıf yöneticileri tarafından karşılanan Şahin, "Mübarek günlerde dostlarımızla birlikte olmak için buraya geldik. Muharrem ayının son günü Aşure günü, İslam tarihinde çok çok önemli, hatta Hz. Adem'den bugüne önemli olayların tahakkuk ettiği bir dönem. Asıl bizim için daha da önemlisi Peygamber Efendimizin ciğerparelerinin, sevgili torunlarının şehadetlerinin gerçekleştiği de bir dönem. Maalesef tarihte zaman zaman acı olaylar yaşanıyor. Bu acı olaylardan hatırlanınca insanın yüreğini sızlatan hadiselerden birisi de, bu olay. Allah onlara rahmet eylesin, şefaatlerinden de bizi mahrum bırakmasın" şeklinde konuştu.

Vakıf Başkanı Erdoğan Ünverdi de, "Sayın Valimin bizleri ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduk. Özellikle böyle kutsal bir günde bizleri ziyaret etmesi, bizlere destek olması ayrıca bizler için önemliydi. Bu kutsal günlerin ülkemizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine vesile olmasını diliyoruz ve bu acı olayların bir daha yaşanmaması dileğiyle, bütün insanlara da sevgi ve saygı sunuyoruz" diye konuştu.

Vali Şahin, Cem Vakfı Malatya Şubesi'ni ziyaretinde, burada Vakıf Başkanı Eşref Doğan ve dernek yöneticileriyle görüştü. Buradaki ziyarette konuşan Şahin, "İlimizde ve ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın farklı inanç veya başka bir etnik kimliğe sahip olmaları, ilimizin ve ülkemizin büyük bir zenginliğidir. Bu zenginliğimizi daha da güçlendiren sivil toplum örgütlerimizden birisi olan Cem Vakfı'na iadeyi ziyarette bulunarak içinde bulunduğumuz mübarek günü tebrik etmek istedik" ifadelerini kaydetti.

Eşref Doğan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Birlik ve beraberlik içerisinde, acı olayların yaşanmadığı günler diliyorum" dedi.

Vali Şahin son olarak Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı'nı ziyaret etti. Başkan Hasan Meşeli ve yöneticiler tarafından karşılanan Vali Şahin, vakıf içerisinde SODES desteğiyle yürütülmekte olan faaliyetler hakkında bilgi aldı. Şahin, şunları söyledi: 

"Malatya’ya ilk geldiğimiz günlerde bizleri ziyaret eden, hoş geldiniz diyen misafirlerimizdensiniz. O gün de gönlünüzü açmıştınız bugün de gönlünüzü açtınız. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Ayrıca burada çok güzel hizmetler yapıyorsunuz, gençlerimizin bilgi ve beceri kazanmasına zemin hazırlamışsınız. İlimizde sevgi ve muhabbet ortamının oluşması için epeyce emek vermişsiniz. Bunlar için de ayrıca teşekkür ederim. Atalarımız bu yurdu bizlere birlik ve beraberlik içerisinde bırakmışlar. Bizlerin görevi de almış olduğumuz bu emaneti bizden sonrakilere aynı şekilde devretmektir. Kültürel çeşitliliğimiz bizlerin zenginliğidir. Bu zenginliklerimizi muhafaza ederek ebediyete kadar bu topraklarda yaşayacağız ve bu topraklar bizlere vatan olmaya devam edecektir. Bu vatan üzerinde yaşayan kültürel zenginliğimiz yurdumuz dışında yaşayan diğer insanlara da ışık olacaktır. Burada sizlerle bulunmaktan çok mutlu oldum. Bu mukaddes ayın da, günlerin de hayırlı olmasını, ülkemizin geleceğinin daha da iyi olmasına vesile olmasını diliyorum."

Başkan Meşeli de ziyaret için Şahin'e teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız