SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ZMO 60 Yaşında

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:59:43
ZMO 60 Yaşında
A- A+ PAYLAŞ

 Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek, “Tarım ve diğer alanlarda yürütülen politikaların kamu çıkarı gözetilerek denetlenmesi istiyoruz” dedi. 

ZMO’nun kuruluşunun 60’ncı yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada ziraatın önemine temas eden ZMO Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek,“ZMO kurulduğu günden bu yana, meslek toplumumuzun hak ve yararlarının somut platformlarda savunulmasını, sahiplenilmesini, mevcut demokratik sistemin sağladığı katılım olanaklarının sorumluca değerlendirilerek üretken bir yapılanmanın gerçekleştirilmesini, hizmet verilen kırsal kesim sorunlarının, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin ışığında irdelenerek, uygulanabilir çözümler üretilmesini amaç edinmiştir. Geliri sadece üye ödentilerinden oluşan odamız bu doğrultuda örgütlü üyesinden aldığı güçle çalışmalarını sürdürmektedir. Çalışma programları ve ilkelerinden ödün vermeden, kamu çıkarlarını korumak hedefini zedeleyecek ilişki ve işbirliklerinin dışında kalınarak, tüm kişi ve kuruluşlara eşit mesafede olmaya ve Oda’yı vesayet altında bırakabilecek ilişkilerden uzak durmaya özen gösterilmektedir” ifadelerini kullandı.

“Halktan ve emekten yana sonuçlar üretilmesine yönelik katılımcı çabalar gösterilerek kamuoyunun yönlendirilmesi; bu bağlamda idari ve yargı yolları kullanılarak karar süreçlerine müdahalede bulunulması, ZMO'nun 60 yıllık geçmişindeki gücünü ve belirleyicilik niteliğini ortaya koymaktadır. ZMO tüm bu dönem boyunca, yaşanan olumsuzluklara rağmen, ülkemizin gelişmesinde, bilim ve teknoloji politikalarının önemine vurgu yapan, kamu yararı ve adil paylaşımdan yana yurtsever, toplumcu bir çizgiyi savunan çalışmalarını ve mücadelesini kararlılıkla ve kesintisiz bir şekilde sürdüre gelmiştir. Bütün bu süreç içerisinde söylediklerinin haklılığı ve doğruluğu, ilerleyen zaman dilimlerinde defalarca kanıtlanmıştır.

ZMO; Sosyal hukuk devletinin tüm kural ve kurumlarıyla işletilmesi, insan hak ve özgürlüklerine saygının sağlanması, ekonomik ve toplumsal yapının ulusal yararlar göz önüne alınarak oluşturulması için çaba harcamayı ve sorumluluk üstlenmeyi sürdürecektir. Üreten, kalkınan, toprak ve su başta olmak üzere, doğal kaynaklarına sahip çıkan, bağımsız ve demokratik bir Türkiye için; emekten, halktan yana politikaların hayata geçirilmesini ve kamu çıkarlarının korunmasını ilke edinerek, bu doğrultuda önümüzdeki dönemde de dünyada ve Türkiye'deki gelişmeleri dikkatle izleyecek ve gündemi önceleme çabalarını devam ettirecektir” diyen Çiçek, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

“Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da tarım ve diğer alanlarda yürütülen politikaların kamu çıkarı gözetilerek denetlenmesi, ülke ve halk yararına müdahalelerde bulunulması ve tüm demokratik örgütlerle işbirliği içinde tarım ve tarımcının yanında, Cumhuriyet'in kazanımlarının da korunarak, geliştirilmesi temel önceliğimiz olacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız