SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zor Bir Görev"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:40:30
A- A+ PAYLAŞ

Zabıta teşkilatının kuruluşunun 188. Yılı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde düzenlen bir törenle kutlandı. 

Düzenlenen kutlama törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcıları Ertan Mumcu, Ercan Turan, Zabıta Daire Başkanı Nurhan Demir ile bazı daire başkanları, şube müdürleri ve zabıtalar katıldı.

Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 188. yılını kutladıklarını belirten Zabıta Daire Başkanı Nurhan Demir, “Zabıta mesleğinin asıl çıkış noktası, iyiliği emret, kötülüğü men etmekten çıkmıştır. Çok eski yıllardan bu yana çeşitli isimler altında günümüze kadar gelmiştir. Bugün de bu anlayışla Zabıta Teşkilatımız çalışmalarına aralıksız devam etmektedir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, zabıta personelinin, insanların daha sağlıklı ve gelişmiş bir Malatya’da yaşamalarını sağlamak için çalıştıklarını vurgulayarak, “Zabıta teşkilatımız halkımızın sağlığını korumak gibi önemli ve bir o kadar zor bir görev üstlenmiştir. Büyükşehir Belediyemizi sahada bu konuda temsil etmektedir. Zabıta Teşkilatımız tertip ve düzeni sağlamak için her türlü fedakârlığa katlanarak günün 24 saati çalışmalar yapıyor. Zabıta hizmetlerinin daha verimli hale getirilmesi için bu yılda hizmet içi eğitimlere büyük önem vereceğiz. Temel amacımız teşkilatımızın yapısını koruyup, güçlendirerek, insanlarımıza daha kaliteli hizmetler yapmaktır. Büyükşehir süreciyle birlikte yapılanma daha farklı olacak. Diğer ilçe belediyelerimizle uyumlu çalışarak halkımızın hakkının korunmasına katkı sağlayacağız. Bugüne kadar teşkilat olarak Malatya’da başarılı hizmetlere imza attık. Bu başarı çıtasını Büyükşehir sürecinde daha da yukarılara çıkaracağımızdan eminim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Zabıta Daire Başkanı Nurhan Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a plaket takdim ederken, Zabıta Teşkilatı çalışanları ise Başkan Ahmet Çakır’a çiçek hediye ettiler.

YEŞİLYURT'TA..

Bu arada Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 188. Zabıta Haftası nedeniyle Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, Belediyesi Zabıta Müdürü İbrahim Bingül ve zabıta çalışanlarını makamında ağırladı. 

1-7 Eylül arasında kutlanan Zabıta Haftası çerçevesinde, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı ziyaret eden İbrahim Bingül, “4 Eylül 1826 yılında vatandaşlarımıza hizmet için kurulan zabıta teşkilatının bugün 188. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Siz değerli başkanımızın desteğiyle vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için 7-24 çalışmaya devam edeceğiz. Zabıta Haftası içerisinde esnaf ziyareti, karanfil dağıtımı gibi faaliyetlerle vatandaşlarımızla iç içe olmaya gayret edeceğiz. Bizleri konuk ettiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Zabıta teşkilatımızın 188. Kuruluş yılı münasebetiyle Zabıta Haftamızı kutluyorum. Bu aslında bu toprakların ne kadar derinlikleri olduğunu gösteriyor. Zabıtalar çok meşakkatli ve halk ile birebir iletişim içerisindeki, belediyelerimizin aynası olan bizim görünen yüzümüz, zabıtalarımız her türlü davranışıyla vatandaşlarımıza örnek olmalıdır. İnşallah daha huzurlu, güvenli bir Yeşilyurt için hep birlikte çalışacağız. Yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı başta müdürümüz İbrahim Bingül’e ve bütün zabıta ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlikler çerçevesinde Yeşilyurt Belediye Zabıtası belediye çalışanları ve esnaflara karanfil dağıttı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız