SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zor Bir Görevi Devraldım"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:35:49
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya ikinci sıra milletvekili adayı Erdem Hüsnü Aslanoğlu, "Babamın bana mirası Malatya" dedi. 

Eski milletvekili merhum Mevlüt Aslanoğlu'nun oğlu Erdem Hüsnü Aslanoğlu, 1 Kasım 2015 milletvekili genel seçimlerinde Malatya'dan ikinci sıra milletvekili adayı oldu. 

CHP İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenleyen Aslanoğlu, "1 Kasım seçimlerinde Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu, MYK parti üyeleri, Parti Meclisi üyeleri ve milletvekillerinin çok yoğun destekleri ve takdirleriyle Malatya ikinci sıradan Cumhuriyet Halk Partisi ikinci sıra milletvekili adayı oldum. Babamın başladığı noktada, sırada bu gururu yaşamak benim için hayatım boyunca elde edebileceğim en güzel şey" dedi. 

Aslanoğlu, 7 Haziran'da yapılan genel seçimden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptıklarını anımsatarak, o görüşmede Kılıçdaroğlu'nun kendisini Malatya'dan milletvekili adayı yapmak istediğini ancak Malatya'da bir ön seçim olduğu için örgütünde takdiriyle daha sonra değerlendirileceğini söylediğini kaydetti.

Malatya'da ve İstanbul'da partinin bütün çalışmalarına katıldığını dile getiren Aslanoğlu, Malatya'da birçok ziyarette bulunarak, partiye destek verdiğini belirtti.

"BABAM MALATYA'DA BİRÇOK YERDE ESER BIRAKTI"

1999 yılında rahmetli babası Mevlüt Aslanoğlu'nun Malatya'dan milletvekili seçilebilecek bir oy oranını aldığını ancak partinin barajı geçememesi nedeniyle babasının milletvekili olamadığını anımsatan Erdem Aslanoğlu, "O dönemde ben çok üzülmüştüm. Çok gençtim ama babamın söyledikleri hep benim kulağımda bir küpe oldu. O zaman 'Halk bizi burada seçti, biz milletvekili gibi çalışmalarımızı sürdürmemiz lazım. Milletvekili olmuş gibi Malatya'ya hizmet etmemiz lazım' dedi. Ardından da bir milletvekili gibi 2002 seçimlerine kadar Malatya'da birçok şeye imza attı ve birçok yerde eserler bıraktı" diye konuştu. 

"BABAMIN MALATYALIYA EMANETİYİM"

Erdem Aslanoğlu, babasının Malatya'yı çok sevdiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Babamın Malatya aşığı olması nedeniyle kendisini çok fazla göremiyorduk. Babam, Malatya için ağladı. Babam, Malatya için sevindi. Babam, Malatya için varını yoğunu ortaya koydu. Şimdi bu bayrak bize devroldu. Babamın mirası bana Malatya. Ben de babamın Malatyalıya emanetiyim. Malatyalılar takdir gösterirse, Malatyalılar bizi babam gibi görürse, inşallah mecliste babamın yaptığı gibi Malatya'nın sesi olacağım. Malatya'nın mecliste her şeyiyle ilgilenen bir milletvekili olarak orada bulunmak istiyorum. Babamın yaptığı gibi buradaki kayısı için ağlamak istiyorum. Babamın yaptığı gibi Malatya'ya birçok eser kazandırmak istiyorum."

"ZOR BİR GÖREVİ DEVRALDIM"

2011 seçimlerinde babasının Malatya'ya yaptığı hizmetleri web sitesine koymak istediğini kaydeden Aslanoğlu, "Ben bile yaptıklarını bilmiyordum. Yaptığı hizmetleri web sitesine koymak istedim. Babam tarafından çok büyük bir tepkiyle karşılaştım. 'Onları ben yapmadım, halka halk yaptı' dedi. Bu eserleri geçtiğimiz seçim döneminde de yaşadım. Malatya'nın hangi ilçesine, köyüne gidersek gidelim mutlaka oradaki halk bana bir yer gösteriyor  'bu babanın eseri, baban yaptırdı' diyor. Bu beni her zaman gururlandırıyor. Zor bir görevi devraldım. Mevlüt Aslanoğlu ismini, o bayrağı taşımak çok zor bir görev. Omuzlarımda çok ağır bir yük var ama ben bu yükü kaldıracağıma inanıyorum. Bu yükü taşıyabileceğime inanıyorum. Değerli örgütümüzle birlikte bir çalışma yapıp, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Malatya'da eskisi gibi olması gereken yerde olacağına inanıyorum. İnşallah hepimiz için hayırlısı olur. Çok koşturacağız, çok çalışacağız ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını yine Malatya'ya dikeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"CHP, GELECEĞE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYOR"

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, Erdem Aslanoğlu'nun ilk heyecanını yürekten paylaştıklarını belirterek, "Bu heyecan bizi 1 Kasım'da iktidara taşıyacaktır" dedi.

Kiraz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin çok köklü bir parti olduğunu kaydederek, "Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten geliyor, geleceğe emin adımlarla yürüyor. Birçok babanın oğlu bu partide siyaset yaptı. İsmet Paşa'nın oğlu Erdal İnönü'de bu partinin genel başkanlığını yaptı. Şimdi çok değerli Malatya'nın yetiştirdiği, gerçekten çok önemli bir isim olan, Malatya'ya iki dönem ciddi hizmetler vermiş olan sayın Mevlüt Aslanoğlu'nun oğlu da bugün siyasete Malatya'da adım atıyor" şeklinde konuştu.

ERDEM ASLANOĞLU..

Malatya eski milletvekillerinden merhum Mevlüt Aslanoğlu'nun 1'i kız iki çocuğundan büyüğü olan Erdem H. Aslanoğlu, 1979 İstanbul doğumlu. İlk ve orta öğreniminden sonra yüksek öğrenimine ABD'de Üniversite University of Central Florida'da başlayan Aslanoğlu, daha sonra Türkiye'ye döndü ve Kültür Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdi. Uzun yıllar turizm sektöründe çalıştı. Çok iyi derecede İngilizce bilen Erdem H. Aslanoğlu, evli ve 2 çocuk babası.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız