SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zor Bir Soru'

A- A+ PAYLAŞ

2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün en büyük torunu olan Hayri İnönü, "Elimi biraz taşın altına koymanın zamanının geldiğine inanıyorum" dedi. Torun İnönü, siyaset sahnesindeki tercihini neden CHP'de değilde Türkiye Değişim Hareketinden yana kullandığı sorusuna da, "Bu çok zor bir soru. Bu sorunun cevabı biraz benimle ilgili değil" dedi.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde Şişli Belediye Başkanı ve Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül'ün teklifi ile siyasete girerek İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçilen Hayri İnönü, teşkilat kurma çalışmalarını yürüten Türkiye Değişim Hareketi'nin illerdeki toplantılarınada katılarak siyaset sahnesine alışmaya çalışıyor.

İsmet Paşa'nın büyük oğlu olan merhum Ömer İnönü'nün oğlu olan ve şimdiye kadar hep özel sektörde yöneticilek yaparak çalışan Hayri İnönü, TDH'nin kaynaşma toplantısı için geldiği Malatya'da İHA muhabirine çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Hayri İnönü, "Siyasete aileden giren 4. kişiyim. İsmet İnönü, Erdal İnönü ve Gülsüm Bilgehan Toker ve ben. Siyasetin bir bakıma içindeydim. Erdal İnönü hayatta iken bir bakıma çok yanında oldum. Ancak direk siyasete bir dahilim olmadı. Geçtiğimiz yerel seçimler öncesinde Mustafa Sarıgül'ün bana belediye meclis üyeliğini teklif etmesi ile siyasete dahil oldum. Siyaset maceram böyle başladı" dedi.

"BU ÇOK ZOR BİR SORU"
"Neden dedenizin partisinde değilde bir başka partide siyaset yapmaya başladınız? " sorusuna Hayri İnönü, "O çok zor bir soru, Şimdi, bunu bana bir kaç kez sordular. Şimdi, bu bir fırsat meselesi. Bana Mustafa Sarıgül, bana gelip beraber çalışmayı teklif etti. Mustafa Sarıgül ile birlikte çalışıyorum. O soru zor bir soru. Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki arkadaşlarımı ne kızdırmak istiyorum, ne de üzmek istiyorum. Bundan sonra Mustafa Sarıgül ile hareket edeceğim. Bu çok zor bir soru. Bu sorunun cevabı
biraz benimle ilgili değil" şeklinde cevap verdi.

"AİLEDEN TEPKİ GELMEDİ"
"Aileden bir tepki aldınız mı" sorusuna da torun İnönü, "Hayır. Şuanda ailede İnönü soyadlı en büyük kişi benim. Bir halam hayatta, bir de yengem var Erdal İnönü'nün hanımı. Sonra en büyük ben geliyorum. Aslında soracağım tek kişi var, oda benim karım. Karım ve çocuklarımla konuşup, onların olurunu aldıktan sonra kendi kararımı verdim" şeklindeki ifadelerle cevap verdi.

"ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYMA ZAMANI"
Hayri İnönü, "Yakın çevremde olumlu tepkiler gösterdi. Siyasetin hep tenkit eden kısmında olmayıpda, biraz artık tenkit yiyen kısmına gelmeyi tercih ettim. Onun için tenkit yiyen kısmına gelmeye karar verdim. Elimi biraz taşın altına koymanın zamanının geldiğine inanıyorum. Onun içinde kendimi biraz siyaset sahnesinde görmek istedim, göstermek istedim" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız