SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zor, Çok Zor! 0-0

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, rakiplerinin kazandığı haftada mutlak 3 puan için çıktığı Karşıyaka karşısında etkili olamadı ve 1 puanla yetinmek zorunda kaldı. Oftaş'ın deplasman galibiyetiyle 59, İstanbul B.B.'nin iç saha galibiyetiyle 58 puana ulaşıp ilk iki sırayı aldığı 29. haftanın son maçında Karşıyaka ile oynayan Malatyaspor, zirve için mutlak 3 puanı hedeflediği maçta, bunu hakedecek bir mücadele ortaya koyamadı, yine izleyenlere hayal kırıklığı yaşattı...

Kaleci Şenol yine saç baş yoldurttu... Teknik Direktör İsmail Kartal'ın ikinci yarı yaptığı değişiklikler içersinde oyuna hareket katan sadece Aydın Kuzu oldu...

0-0'lık beraberlikle, puanını 54'e yükselten Malatyaspor, ikinci sıradaki İstanbul B.B.'nin 4 puan gerisinde 3. sıradaki yerini korudu.

Bu arada, maçı naklen yayınlayan D Spor Kanalı, 15. dakikadan itibaren, önümüzdeki yıl uygulamaya koyacağı "D Smart" aboneliği için "şifre denemesi"ni bu maçta yapınca, 40. dakikaya kadar naklen yayın kesildi ve 40. dakikadan itibaren tekrar naklen yayına geçildi.

STAD: Alsancak,

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Murat Şahin, F.Utku Yılmaz, 4. hakem Yusuf Murat Söylemez

KARŞIYAKA: Recep, Serkan, Güngör (Dk. 66 Ufuk), Taylan, Muzaffer, Olgan, Ömür (Dk. 88 Kadir), Sezer Badur, Sezer Sezgin, Ulaç, Kenan (Dk. 77 Birol),

YEDEKLER: Onur, Atilla, Birol, Kadir, Onur Kıvrak, Ufuk, Ramazan,

MALATYASPOR: Şenol, Alper, Mehmet Budak, Turgay, Ramazan, Atilla (Dk. 70 Bülent Akın), Serdar (Dk. 80 Aydın), Johanson, Hakan Söyler, Taner, Senkerik (Dk. 89 Engin),

YEDEKLER: Bora, Bülent, İlhan, Hakan Bayraktar, Engin, Aydın, Eray.

SARI KARTLAR: Recep (Karşıyaka), Taner, Aydın, Alper (Malatyaspor)

2. dakikada Karşıyaka atağında Kaleci Şenol son anda topu çizgi üzerinden kontrol etmeyi başardı. Güngör'ün soldan ortaladığı topa 6 pas çaprazında Taylan vurdu. Yerden ve köşeden kaleye gitmekte olan topu Şenol, tam çizgi üzerinde aldı ve gole izin vermedi.

7. dakikada Karşıyaka'nın kazandığı serbest atışı Sezer Badur kullandı. Kaleci Şenol topu almayı başardı.

11. dakikadaki Malatyaspor atağında, Karşıyaka defansından dönen topa Serdar ceza sahası dışından vurdu, yandan aut.

14. dakikada Karşıyakalı Olgan'ın sol çaprazdan gönderdiği havalı topa çıkan Şenol, topu alıp kendini yere atınca, kontrol ettiği topu kaçırdı. Bu topa Sezer Badur boş kaleye doğru vurdu, defans kornere çeldi. Kornerden gelen topu almak isterken "boşa çıkan" Şenol'a yine korkuturken, defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

40. dakikada Sezer Sezgin'in vuruşunda Şenol topu almayı başardı.

43. dakikada rakibiyle çarpışan Atilla Birlik bir süre sakatlık geçirdi.

Hakem ilk yarıda oynanmamış süre olarak 1 dakikayı işaret etti.

45+1'de Karşıyaka'nın kazandığı serbest atışı Sezer Badur kullandı. Top defanstan döndü ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

50. dakikada Karşıyakalı oyuncunun orta sahadan riskli geri pasına Taner hamle yaptı. Ancak cezaalanı dışına kadar çıkan kaleci Recep kafayla tehlikeyi uzaklaştırdı.

51. dakikada Karşıyaka atağında, Taylan'ın Malatyaspor cezaalanı sağ çaprazından attığı sert şut, az farkla auta çıktı.

53. dakikada soldan ortalanan topa Taylan cezaalanı yayı önünde dönerek vurdu, Malatya kalesinin yanından aut.

54. dakikada Ramazan'ın ara pasına Taner ve Senkerik koştu. Araya giren defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

55. dakikada Malatyaspor atağı Karşıyaka kalesini karıştırdı. Cezaalanı dışına vurulan topu karşılayan Johanson'un şutu aut.

56. dakikada sağdan ortalanan topla 6 pas önünde buluşan Taner'in yerden vuruşunda top ağlarla buluştu. Ancak yan hakem, Taner'in ofsayt pozisyonunda olduğunu işaret edince, gol geçerli olmadı.

57. dakika oynanırken, Karşıyaka'dan Kenan'ın tehlikeli vuruşu kornerle sonuçlandı. Kornerden sonuç alamadılar.

59. dakikada sağdan cezaalanına ortalanan topa çıkan kaleci Şenol yine elinden kaçırdı, hemen yanıbaşındaki Karşıyakalı Kenan'dan önce topa tekrar sahip oldu.

62. dakikada sağdan ortalanan topa Taner yükseldi, cılız kafa şutu kalecide kaldı.

68. dakikada Malatyaspor'un kaleye 25 metre mesafeden kazandığı serbest atışı, bu bölgeden topa iyi vuran Serdar direkt kaleye atmak yerine, Hakan Söyler'le paslaşarak kullandı. Önü açık pozisyonda Hakan Söyler'un kötü vuruşunda top, çok üstten aut.

69. dakikada Malatyaspor'da Atilla'nın yerine Bülent Akın oyuna dahil oldu.

70. dakikada Karşıyaka'nın kullandığı korner atışından gelen topa Şenol yumrukla çıktı, vuruşunda top cezaalanı çaprazına düştü. İkinci müdahalesinde tehlikeyi önledi.

75. dakikada Mehmet Budak'ın sağdan ortaladığı topa cezaalanında Senkerik ayak koydu, aut.

77. dakikada Malatyaspor'da Serdar soldan rakip oyuncuları geçerek cezaalanına girdi, ortaladığı topu kalabalık Karşıyaka defansı uzaklaştırdı. Gelişen Karşıyaka kontraatağında Ufuk'u, Turgay kornerle engelleyebildi. Kornerden sonuç alamadılar.

79. dakikadoa bu kez Olgan'la ev sahibi takım atak geliştirdi. Cezaalanına giren bu oyuncunun ortasında topa Turgay ayak koydu, korner. Ömür'ün kullandığı korner atışından sonuç yok.

80. dakikada Malatyaspor'da Serdar'ın yerine Aydın oyuna dahil oldu.

81. dakikada Aydın, çapraz koşuyla topu taşıdı ve Taner'e pas çıkardı. Bu futbolcu önünden geçen topu alamadı.

85. dakikada Mehmet Budak sağdan ortaladı, Taner kafayla 6 pasa doğru hamle yapan Senkerik'e indirdi. Ancak Senkerik topa yetişemeyince Malatyaspor bu fırsattan yararlanamadı.

87. dakikada Aydın aldığı topla peş peşe 5 Karşıyakalı oyuncuyu çalımladı. Cezaalanına girdiği anda da topu ayağında tutunca, 6. Karşıyakalı oyuncu tehlikeyi uzaklaştırdı.

88. dakikada Johanson'un uzaktan vuruşunda defansa çarpan top kornere çıktı. Kornerden gelen topu Karşıyaka defansı uzaklaştırdı, ancak Malatyaspor tekrar topa sahip olarak ikinci atağı geliştirdi. Bu atak da kornerle sonuçlandı. Gelen topu defans yine uzaklaştırdı.

89. dakikada Taylan'ın vurduğu topu rahat durumda olmasına rağmen Şenol hakim olamadı. Kafalardan dolaşan top son Şenol'un kucağında kaldı.

4. hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı gösterdi. Ve karşılaşma 0-0 bitti.

FOTO: Maçtan enstanteneler (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız