SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zor, Çünkü Saçın Kökü Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:10:00
A- A+ PAYLAŞ

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasının ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi. Ahmet Özal, "Bilinen olayları ifade haline dönüştürdük, bazı konularda da yeni bazı bilgiler istedi benden" dedi. 

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, savcılığa ifade verdi. Özal'ın ölümüyle ilgili soruşturma için Ankara Adliyesi'ne gelen Ahmet Özal, savcıya ifade verdikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ahmet Özal, "Malatya Zirve Davası'nda İlker Çınar vardı. İfadesinde ,'mezarı açılmadan 10 ay kadar önce bulunan 4 zehrin ismi' verilmişti. Mezarı açıldıktan sonra bulunan zehirler de birebir aynısı. Ben, Sayın Savcım cuma günü aradı ama bugün gelebildim. 'Eksik bilgiler var mı' diye sordu. Onların bilgilerini verdim. Soruşturma devam ediyor. Bilinen olayları ifade haline dönüştürdük. Bazı konularda da yeni bazı bilgiler istedi benden" diye konuştu.

'Saç tellerinden herhangi bir sonuca ulaşılıp ulaşılmadığının' sorulması üzerine Ahmet Özal, "Adli Tıp üzerinde çalışıyormuş. Çok zor çünkü saçın kökü yok. Ne kadar süreceği de belli olmaz. Esasında vücudun bütün organları dururken saç tellerinin de önemi yok bence. Zaten 4 zehir de vücutta bulundu" dedi.

Bir gazetecinin, '17 Nisan'da davanın zaman aşımına uğraması gündemde mi" sorusuna, Ahmet Özal, "Bir 10 sene daha uzamış diye duydum. 30 yıla çıktı. Bana göre bundan sonra zaten faili meçhullerde zaman aşımı yasal olarak kaldırılacak çünkü doğrusu o değil" cevabını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız