SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zor Gece!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da içme suyu şebeke borusunun patlamasından dolayı 4 evde maddi zarar meydana geldi. Belediye ekiplerinin olay yerine geç geldiğini iddia eden mahalle sakinleri ile belediye yetkilileri arasında yaşanan gerginlikte Belediye Özel Kalem Müdürü saldırıya uğradı; gırtlağı sıkıldı, yumruklandı.

Edinilen bilgilere göre, olay Malatya Merkez Zaviye Mahallesi Hasanbey Caddesi'nde meydana geldi. Mahalledeki 700'lük borudan oluşan ana içme suyu şebekesi bilinmeyen bir nedenden dolayı patladı. Patlamada mahalleye yayılan su, Levent Aydın, Behsat Selçuk, Ali Kaya Kalaylı ve Hasan Aladağ'ın evine zarar verdi. Evlerdeki eşyaların büyük bir kısmı kullanılamaz duruma gelirken, bahçelerdeki odunluklarda bulunan yakacaklar da zarar gördü.

Olay yerine giden Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Yıldırım ile Belediye Meclis Üyesi Niyazi Artan'a vatandaşlar belediye ekiplerinin olay yerine geç geldiğini iddia ederek tepki gösterdiler. Karşılıklı cevap verilerek yaşanan gerginlik esnasında vatandaşlardan birisi gırtlağını sıktığı Özel Kalem Müdürü Mehmet Yıldırım'a vurdu. Vatandaşların araya girmesiyle olay büyümeden sona erdi. Bu sırada Başkan Akın henüz bölgeye gelmemişti.

Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin olay yerine yönlendirdiği ekipler motorlarla evdeki suyu boşaltmaya çalıştılar.

Evi zarar gören vatandaşlardan Hasan Aladağ, "Evde yiyeceğimiz, içeceğimiz, yatacağımız hiçbir şey kalmadı. Hepsi gitti" dedi.

Belediye İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, bu baskınının kendilerine haber verilmesinden hemen sonra gelerek gerekli çalışmalara başladıklarını belirterek, "Vatandaşlar gecikme oldu diyor. Haklılar, çünkü felaket bir anda oluyor. Biz de ondan sonra olay yerine intikal ediyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın da daha sonra olay yerine gelerek, zarar gören evleri gezip vatandaşlara geçmiş olsun dedi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Akın, "Arkadaşlarımız zamanında olaya müdahale etmişler. Alt yapımızda sorunlar var. Bundan dolayı zaman zaman böyle hadiseler oluyor. Vatandaşların zararlarını karşılanması için belediye olarak gerekeni yapacağız" dedi.

Başkan Akın, vatandaşların tepkileriyle ilgili olarak ise, "Böyle bir sıkıntıyla karşılaşınca insanlar hem tedirgin oluyorlar, hem de korkuyorlar. Panik içerisindeler. Ancak olaya zamanında müdahale yapıldı" diye konuştu.

Bu arada, evleri zarar gören vatandaşların hasar tespitleri için Belediye tarafından bir komisyon kurulacağı bildirildi.

FOTOĞRAFLAR: Burhan KARADUMAN (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız