SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zor, Hele de Ramazan'da"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:59:57
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesiyle mesleğini daha güç şartlarda ifa eden demir esnafı, zor günler geçiriyor. 

Malatya Bakır ve Demir Pazarı’nda esnaflık yapan 65 yaşındaki Hacı Ramazan Baygit, havanın sıcak olması ve Ramazan ayı dolayısıyla oldukça zorlandığını belirterek, “Sıcakta bir yanda oruç tutup bir yandan da çalışıyoruz. Tabi çok zor oluyor. Hiç kolay olur mu? Ateşin karşısında duruyoruz. Öğlene kadar çalışıyoruz. Sabahtan başlıyoruz öğleye kadar iş olursa çalışıyoruz. Ondan sonra çalışmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sıcak demir işinde çırak bulmakta zorlandıklarını söyleyen Baygit, “Bu meslekte çırak bulmak zor. Artık çırak yoktur. Ben ve kardeşim bu işi yapıyoruz. Artık bu mesleğe çırak gelmez. Bu mesleğe kimse gelmiyor. Bizden sonra meslek bitecek. Çocuklarımız okudu artık bu mesleği yapmıyorlar” şeklinde konuştu.

1963 den beri bu mesleği yaptığını dile getiren Baygit, “İlkokulu bitirdikten sonra bu mesleğe başladım. Halen bu mesleğe devam ederek çalışıyorum. Yaşım 65 oldu” dedi.

Orak, satır, kazma,balta, nacak ve çekiç gibi bahçe tarım aletlerinin yapıldığı sıcak demir işi, kızgın ateşte demire şekil verilerek gerçekleştiriliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız