SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zor Oldu, Ama Hoş Oldu: 2-1

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, hayli zorlandığı, ancak önceki maçlara göre mücadele hırsı açısından daha iyi durumda gözüktüğü karşılaşmada Orduspor'u 2-1 mağlup ederek, 3 puana ulaşmayı başardı.

Malatyaspor özellikle ilk 20 dakikasında konuk takımın mutlak üstün futbolu ve 3. dakikada gelen gol, tribünlerin nefesini keserken, 20. dakikadan sonra Malatyaspor oyunda dengeyi kurmayı başardı. İkinci yarının son bölümünde de konuk Orduspor'un etkili atakları vardı.

Bu arada, yaklaşık 7 bin dolayında taraftarın seyrettiği karşılaşmaya Malatyaspor'da Taner kaptan olarak çıkarken, Malatyaspor'u süper ligi çıkaran teknik direktör olarak hatırlanan, rakip Orduspor'un teknik direktörü Yücel İldiz, maç öncesi Malatya tribünlerinden sevgi gösterisine muhatap oldu.

...

STAD: İnönü,

HAKEMLER: İlker Meral, Özgür Kaya, Barış Baydemir, 4. Hakem Zafer Koçbay,

MALATYASPOR: Şenol, Recep, Serdar Samatyalı, Bülent Akın (Dk. 62 Hakan Söyler), İlhan (Dk. 55 Atilla), Ramazan, Taner, Senkerik (Dk. 78 Serdal), Ulaç, Johanson, Mehmet Budak,

YEDEKLER: Yk. Bora, Atilla, Mehmet Albayrak, Turgay, Serdal, Eray, Hakan Söyler,

ORDUSPOR: Serkan, Hamza, Selçuk, Cumhur, Aydın, İnanç (Dk. 57 Gökhan Kolomoç), Gökhan Günay, Volkan (Dk. 86 Müslüm), Mehmet Öncan, Şadi, Şenol,

YEDEKLER: Yk. Oğuz, Gökhan Kolomoç, Sami, Bülent, Aytaç, Murat, Müslüm.

SARI KARTLAR: Mehmet Budak, Hakan Söyler, Recep, (Malatya), Selçuk (Ordu)

GOLLER: Dk. 34 Senkerik, Dk. 74 Serdar Samatyalı (Malatya), Dk. 3 Şenol (Ordu)

3. dakikada konuk Orduspor öne geçti. Sağdan gelişen Orduspor atağında Mehmet Öncan ceza sahası önüne kadar indi. Kale sahasına ortaladı. 6 paz çizgisine yakın mesafeden ayak koyan Şenol, düzgün bir vuruşla topu Malatyaspor kalesine gönderdi: 0-1

17. dakikada Orduspor'un atağında cezaalanına gönderilen topa, rakip forvet ile birlikte kaleci Şenol yükseldi. Şenol'un tokatladığı top kısa düştü. Mehmet Öncan, kötü vurdu, top üstten auta çıktı.

18. dakikada Orduspor yine ataktı. Gelişen rakip atakta Malatyaspor'da Mehmet Budak'ın geri pası kısa düştü. Şenol, çıkarak son anda ayak koyup topu uzaklaştırdı. Bu sırada Şenol, Mehmet Öncan'la çarpıştığı için kısa süreli bir sakatlık geçirdi.

26. dakikada Orduspor bir kez daha tehlikeli oldu. İnanç'ın ortaladığı top, defans oyuncularını aştı. Ordusporlu Şenol kafayla dokundu. Top üstten auta çıktı.

28. dakikada Serdar Samatyalı'nın kullandığı korner atışından gelen topa Taner kafayı vurdu. Kaleci Serkan güçlükle tokatladı. Kısa düşen top karambol yarattı, ancak defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

31. dakikada gelişen Malatyaspor atağında, Serdar Samatyalı'nın cezaalanına gönderdiği topa Taner ayakla dokundu. Kaleci Serkan, topu güçlükle kornere çeldi.

34. dakikada Malatyaspor'un beraberlik golü geldi. Sağdan gelişen atakta Bülent Akın'ın ortaladığı topa uzak direkte bekleyen Senkerik, bekletmeden vurdu ve ağlara gönderdi: 1-1

39. dakikada Bülent'in pasını alan Recep'in vuruşunda topu kaleci 2 hamlede kontrol edebildi.

41. dakikada Ordu atağında Aydın'ın cezaalanı dışından sert şutunda top yan direğe çarpıp auta çıktı.

Hakem oynanmamış süre olarak 2 dakikayı işaret etti.

İlk yarı 1-1 kapandı.

74. dakikada Malatyaspor öne geçti. Ceza sahası önünde Recep'e yapılan faulden kazanılan serbest atışı Serdar Samatyalı kullandı. Kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden kullanılan bu atışta, Serdar Samatyalı'nın vuruşu kalecinin uzanmasına rağmen ağlarla buluştu: 2-1

87. dakikada Hamza'nın kullandığı serbest atışda, cezaalanına ortalanan topa Gökhan Kolomoç kafayla dokundu. Kaleci Şenol yatarak tehlikeyi önledi.

89. dakikada Orduspor korner atışı kazandı. Şenol'un kullandığı atıştan gelen topa arka direkte Şadi kafayla dokundu, kaleci Şenol almayı başardı.

Hakem oynanmamış süre olarak 3 dakika işaret etti.

Karşılaşma Malatyaspor'un 2-1 galibiyetiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız