SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zor Şartlarda Vatanına Sahip Çıktı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:55:55
A- A+ PAYLAŞ
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıldönümü ve Mehmet Akif'i anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
 
Çalış mesajında şu ifadeleri yer verdi; "Milli ve manevi değerleri coşkunlukla işleyen edebi eserler, o milleti manen kuvvetli kılar. Savaş sırasında cephedeki askere cesaret ve kuvvet, geride kalana sabır ve metanet verecek şiirlere, hikâyelere, destanlara, türkülere ihtiyaç vardır. Böyle buhranlı devrelerde, milletin şairlerden, yazarlardan beklediği manevî destek budur.
 
Mehmet Akif, İstiklal Marşı şairi olduğu kadar, aynı zamanda büyük bir mütefekkir, büyük bir münevverdi. Mehmet Akif, bir cihan imparatorluğunun parçalanmasına, çöküşüne, Kurtuluş Savaşı'na ve Cumhuriyet'in kuruluşuna tanıklık etti. Osmanlı halklarının tek tek savrulmasını, kopmasını bizzat o coğrafyaları gezerek müşahede etti. Yaşanan acıyı yüreğinde hissetti ve o acıyı, sızıyı eserleriyle kâğıda döktü.
 
Millet olarak büyük bir heyecan ve coşkuyla söylediğimiz İstiklal Marşımız, bu milleti millet yapan, ayrılmaz bağlarla birbirine bağlayan ortak ruh, kültürel değer, birlik ve beraberliğimizin simgesi, en büyük mutabakat metnimiz olmuştur. Bu ruha sahip olduğumuz sürece veremeyeceğimiz mücadele, aşamayacağımız engel yoktur. Milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz şaheseri daima kalbinde hissedecek, her zaman ve her yerde coşkuyla, gururla söyleyecek, bağımsızlığından vatanın bölünmez bütünlüğünden ve bayrak sevgisinden asla vazgeçmeyecektir. Bu itibarla; Mehmet Akif gibi değerlerimizi yaşatmak; fikirlerini, eserlerini, kişiliğini ve edebi kimliğini bugünkü nesillere anlatmak hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 91. yıldönümü münasebetiyle, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, birinci meclis üyelerini ve yüksek ahlakı, özgürlüğe adanmış kahraman kişiliği, yaşadığı toplumun inanç ve mücadele azmini anlayan ve anlatan eserleriyle yarınlarımıza yol gösteren büyük fikir ve düşünce adamı merhum Mehmet Akif Ersoy'u, bir kez daha rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyor, tüm hemşerilerime selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
 
TÜFENÇİ'NİN MESAJI
12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi yaptığı açıklamada, "Kurtuluş Savaşı'nda Türk milletinin tarihe geçen büyük bir mücadele verdi. En zor şartlarda bile yılmayarak ve her şeyini ortaya koyarak vatanına sahip çıktı." dedi.
 
Tüfenkçi, açıklamasının devamında "Bu eşsiz mücadele,  vatan şairi Mehmet Akif Ersoy 'un yazdığı İstiklal Marşı'nın muhteşem mısralarıyla ölümsüzleşti. İstiklal Marşı, milletimizin ezelden ebede giden yolculuğunu, ruh derinliğini, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, milli kimliğini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatmaktadır. Milli Mücadele ruhunun canlanmasına ömrünü adamış, fedakar bir dava adamı olan milli şairimiz Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nı kalemiyle değil, yüreğiyle yazmıştır. Milli mücadelenin en çetin döneminde milletimizin şahlanışının sembolü olmuştur. Bizler bugün bu topraklar üzerinde hür ve müstakil yaşıyorsak, büyük hedeflerimize doğru yürüyorsak, bunu İstiklal Marşı'nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan ecdadımıza borçluyuz.
 
Vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı'nı bizlere, milletimize hediye eden değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u , bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi , İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyor ve Allah bu millete bir daha İstiklal marşı yazdırmasın diyoruz." ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız