SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zoraki Bağış' Tepkisi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:43:30
'Zoraki Bağış' Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’da bazı okulların ve okul aile birliklerinin servisçi esnafından bağış adı altında haksız para talep ettiklerini iddia eden Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, “Hiç kimse, hiçbir velinin öğrencisine ipotek koyamaz. Esnaf o parayı verince, öğrenci daha mı güvenli olacak?” dedi. 

Okulların kapanmasıyla birlikte bazı okulların ve okul aile birliklerinin servis şirketlerinden ve servisçi esnafından bağış adı altında para talep ettiğini ileri süren Başkan Mesut İnce, Milli Eğitim Bakanlığına seslendi. İnce, “Malatya’da bulunan bazı okulların ve okul aile birliklerinin denetlenmesi ve gerekli yasal işlemlerin yapılması gerekiyor. Okul aile birlikleri servisçilere, ‘Sen bu okulun taşımacılığını yapmak için okula şu kadar para bağışı yapacaksın’ diyorlar. Eskiden bir makbuz kesiliyordu, şimdi bağış adı altında makbuz da kesilmiyor. Esnafta ekmeğinden olmamak için bu parayı yatırıyor. Hiç kimse, hiçbir velinin öğrencisine ipotek koyamaz. Öğrenci, istediği servis aracına bilebilir. Bu noktada önemli olan aracın S plakası olup, olmamasıdır. S plakası olan araçlar, okul aile birliğinin denetimi altında değildir. Servisçi esnafı, okul servis yönetmeliğinde yer alan hususlara uymak zorundadır” diye konuştu.

Servisçi esnafına da seslenen Başkan Mesut İnce, 2015-2016 eğitim öğretim yılında öğrenci taşıyabilmek için araçların, Okul Servis Yönetmeliği’ne uygun hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. “Önümüzdeki dönem personel ruhsatı olan öğrenci taşıyamayacak. Esnafımızın, kurallara uyması gerekiyor” diyen Mesut İnce, şunları kaydetti:

“Biz oda olarak servisçi esnafımıza bazı eğitimler verdik, toplantılar yaptık, okullarla görüştük, Milli Eğitim ile ve ilgili kurumlarla görüştük. Bu konuda büyük bir mücadelemiz oldu, ancak buna rağmen halen bazı okullarda esnafımızdan bağış adı altında para isteniyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de desteğiyle bu sorunu azalttık, ama sorun bazı okullarda sürüyor. Özellikle okul kapandıktan sonra bu talepler başlıyor, yeni dönemin sözleşmesini yapana kadar talepler sürüyor. Ben buradan okul aile birliklerine sesleniyorum. Esnaf o parayı verince, öğrenci daha mı güvenli olacak? Ben okullardan ve okul aile birliklerinden şunu istiyorum. Siz bizden kalite isteyin, aracımızın yüksek modelli olmasını, şoförümüzün kılık kıyafetini, fazla yolcu almamasını, sık denetim yapılmasını isteyin. Lütfen servisçi esnafımızdan bağış adı altında para almaktan vazgeçin.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız