SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zorla Getirme" Kararı...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:41:50
A- A+ PAYLAŞ
Trafik işlemlerinde sahtecilik yaptıkları iddiasıyla yargılanan kişilerin davasında, 127 sanık hakkında zorla duruşmaya getirilmelerine karar verildi.
 
 Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, bazı sigortacı ve araç sahipleri "Resmi Belgede Sahtecilik, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık, Resmi Belgenin Düzenlenmesinde Yalan Beyan ve Rüşvet Almak ve Vermek" iddiası ile yargılanıyor. Davanın duruşmasına sanıklardan Hamdi K., İlhan K., İhsan A., Gafar B., Sinan A., İbrahim Y., Özkan D., Adnan Ş., Mehmet D., Mevlüt G., Murat A., Çiğdem U.,Yusuf Ç., Murat A., Zeynal H., Necmetin K., Mutlu T., Abdullah A., Hasan B., Cumali D., Mesut İ., İsmail Ş., Ahmet K., Ahmet K., Mustafa T., Osman K., Mustafa Ç., Ahmet S., Ahmet K., Saim S., İbrahim G., Feti K., İlhan K., Muhammed Ö., Haşan A., Mustafa Y., Mehmet K. ve taraf avukatları katıldı. 
 
Trafik Tescil Denetleme Şubesi'nde çalışan Mutlu T. iddiaları kabul etmeyerek, kurumda bulunduğu bölümden dolayı kendisinin vatandaş ve iş takipçileri ile doğrudan muhatap olmadığını söyledi.  Sanık araç sahipleri ise, işlemleri yapması için sigortacılara bilgi verdiklerini, yapılan işlemlerin ise sahte olduğundan haberleri olmadıklarını iddia ettiler. Sanıklardan bazılarının duruşmada yaptıkları savunma şöyle ; 
 
"BİZİM HABERİMİZ YOKTU"
 
Sanık Adnan Ş. yaptığı savunmasında, "Aracın sigorta işlemlerini sigortacıya yaptırdım. Daha doğrusu muayene işlemlerini yaptırması için sigortacının iş yerine gittim, arabayı bırakmadım, ruhsatı verdim, kendileri aracın bırakılmasına gerek olmadığını, muayenesini yapacaklarım söylediler, bende ruhsatı bıraktım 3-4 gün sonra 300 lira para vererek aracı geri aldım" dedi. 
 
Sanık Özkan D., "Aracın muayene işlemlerini sigortacıya yaptırdım, 250 TL para verdim, aracı bıraktım 3 saat orada kaldı, daha sonra ruhsat ile birlikte arabayı 2-3 saat sonra geri aldım, daha doğrusu arabayı 3 saat sonra aldım" diye konuştu. 
 
Sanık Necmettin K., "Aracın anahtar ve ruhsatını sigortacıya verdim, 170 TL para verdim, akşamüzeri, aracı aldım, araba bir gün sigortacının yanında kaldı, ertesi günde muayenesi yapılmış olarak ruhsatı aldım. Sahte olduğunu bilmiyordum" şeklinde konuştu. 
 
Sanık İhsan A., "Aracın muayenesini sigortacıya bıraktım. 2-3 saat sonra gidip ruhsat ve aracımı muayenesi yapılmış şekilde aldım. Ben Batman'a aracımı götürmedim ve göndermedim, sigortacının bunu nasıl yaptığını bilmiyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Sanık Abdullah A., "Bütün araçların muayene işlemlerini sigortacı yaptı. Daha doğrusu sahte muayene işlemleri çıkan araçların muayenelerin hepsini sigortacı yaptı" dedi. Sanık Ahmet K., "Tescil işlemlerini sigortacıya yaptırdım. Ruhsat işlemlerinin nasıl ve ne şekilde yapıldığını bilmiyorum" diye konuştu. Sanık Mesut İ., "Aracın muayenesini sigortacıya yaptırdık. Aracı ve ruhsatı verdim, 5 - 6 saat sonra muayenesi yapılmış olarak geri aldım.180 TL de para verdim. Bahse konu aracın daha önceden yapılmış
muayenesi geçiyordu" ifadelerini kullandı. 
 
Sanık İsmail Ş., "Aracın muayenesini sigortacıya yaptırdım, ruhsatı bıraktım, 3-4 gün sonra muayenesi yapılmış olarak gel al dediler, bende 3-4 gün sonra gidip muayenesi yapılmış olarak ruhsatımı aldım, 320 TL para verdim" dedi. 
 
Sanık Mustafa Ç. "Aracın muayenesini sigortacıya yaptırdım. Aracı göndermedim, sadece ruhsatı gönderdim, bir hafta sonra muayene yapılmış olarak ruhsat ilçeye gelen araçla gönderildi, bende ona 200 TL para göndermiştim" diye konuştu.
 
Sanık Mutlu T. ise, "Ben yaklaşık 2 yıl Trafik Tescil Müdürlüğü'nde Bilgisayar Devir Nakil Ve Yeni Kayıt Bölümü'nde çalıştım, bu nedenle doğrudan vatandaş veya iş takipçileri ile muhatap olmadım. Benden önce müracaat bilgisayar kontrol memurları ile ruhsat satın alma memurları vatandaş ve iş takipçileri ile muhatap olmaktadır. Ben evrak üzerinde işlem yaparım, evraklar bana geldiğinde usul ve yasaya uygun olarak düzenlenmiş olarak gelir. Herhangi bir sahtecilik olduğu takdirde benim bunun farkında olmam mümkün değildir.  Fiziki olarak da ben vatandaş ve iş takipçisi ile muhatap değilim, ben ikinci sıradayım, benden önce iki memur bu evrakların doğru olduğuna dair kontrol ve imza atarlar. Atılı suçları işlemedim, suçsuzum beraatimi istiyorum" dedi.
 
YASAK KALDIRILDI
 
Duruşmada bulunan sanık Mehmet K.hakkındaki yurt dışı çıkış yasağımın kaldırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti bu talebi kabul etti. Mahkeme heyeti duruşmalara gelmeyen 127 sanığın zorla getirilmesinede karar verdi.  
 
OLAY NASIL OLMUŞTU
 
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilen talimat üzerine, Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 14 kişilik çalışma grubu tarafından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü arşivinde geriye dönük dosyalar üzerinde inceleme yaptılar. 25 Haziran 2010 tarihinde yapılan operasyonda toplam 31 sigortacı ve trafik takipçisi tutuklanarak cezaevine konuldu. Ardından Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı toplam 456 sanık hakkında Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açmış, diğer açılan davalarında birleştirilmesiyle sanık sayısının 650'yi geçmişti.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız