SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zorluk Yaşadılar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:01:38
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Ayşe Yıldırım Özceyhan, "İş yeri sorunumuzun çözümü için bizlere en kısa zamanda yeni bir yer yapılması ve borcumuzun makul şekilde taksitlendirilmesi gerekmektedir" dedi.

Gazeteciler Cemiyeti’nde, dernek üyesi kadınlarla birlikte basın açıklaması yapan Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Ayşe Yıldırım Özceyhan, "Dernek üyesi kadınların girişimciliğine destek olmak için onların esnaflığı öğrenip yapabileceği yer arayışındayken, İl Özel İdaresi İş Merkezi’nde boş dükkanlar olduğunu ve ihale yolu ile kiralanabileceğini öğrendik. Bu dükkanlar dışarıdakilere göre uygun kiralarda olduğu için arkadaşların isteği üzerine kiralama yoluna gittik ve dernek olarak 30 adet dükkan kiralayıp esnaflığa başladık. Fakat Malatya halkı, han alışverişi kültürüne alışkın olmadığından hanımlar bir zaman sonra para kazanmada zorluk yaşadılar, kira ödemede sıkıntıya düştüler. Esnaf olmaya başlayan bu kadınlar tekrar evlerine dönmek istemediği için arayışlara girdik. Belediye başkanımız ile görüşerek göz önünde olabileceğimiz ve rahat satış yapacağımız satış yerleri istedik. Yapılacağını ama şehrin diğer önemli işlerinden henüz fırsat gelmediği cevabını aldık. Daha sonra Valimiz Sayın Ulvi Saran bizleri il özel idaresinde ziyaret ederek, durumumuzu ve çekilen sıkıntıları görünce bizlerin buradan ayrılmasını ve göz önünde olmamız gerektiğini söyledi. Bunun için derhal bir proje hazırlatacağını, en fazla 3 ay içinde bizler için, yıkılan Tekel fabrikasının arkasında otantik ahşaptan dükkanlar yaptıracağını söyledi. Bunun üzerine iş yapamayıp ayrılmayı düşünen arkadaşlar, siftah bile yapmadan dükkanlarında beklemeye başladılar. Fakat zaman ilerledikçe bu sözler gerçekleşmedi. Hatta Bakanımız Fatma Şahin’in il özel idaresini ziyaretinde valimiz bizim iş yerlerimizi göstererek bu kadınlar için yeni yerler yaptıracağız dedi. Bizler de bekleyiş içine girdik. Bu arada kiralarımız işlemeye devam etti fakat bizler ödeyecek parayı bir türlü kazanamadık. Böyle bir beklenti olmasaydı, bizler bu dükkanları birinci yılın sonunda teslim etme kararı almıştık. Fakat güzel bir çarşı ve Malatyalının alışveriş kültürüne daha uygun olan ayaküstü satış yeri olacağı için bizler kaybımızı en kısa zamanda telafi edebileceğimizi düşünerek bekledik" ifadelerini kullandı.

"Şehrimizin büyükşehir olması ve il özel idaresi bünyesindeki birimlerini satışa çıkarması sonucu burayı en kısa sürede boşaltmamızı ve satılacağını söylediler. Bu dönemde iş yapılamadığı ve kira ödenemediği için il özel idare avukatı tarafından icralık duruma düştük. Kirayı ödemede zorluk çekiyoruz" diyen Özceyhan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu sorunumuzun çözümü için bizlere en kısa zamanda yeni bir yer yapılması ve borcumuzun makul şekilde taksitlendirilmesi gerekmektedir. Kadınların rahat satış yapabileceği göz önünde ve kolaylıkla ulaşılabilen bir yer olması durumunda para kazanmaları ve borçlarını ödemeleri mümkün olacaktır. Diğer şehirlere baktığımızda kadınlar için çok güzel satış mekanları ve pazar yerleri yapılmış olup biz bunu yıllar öncesinden istememize rağmen hala ulaşamadık. Diğer şehirlerde yerel yönetim ellerindeki bu potansiyele destek olup artırmak için çabalarken maalesef bizler bir avuç kadın girişimciyiz ve kimseden destek bulamıyoruz. Bu konuda tüm kamuoyundan destek bekliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız