SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zorluklar Geride Kalıyor, Işık Göründü"

0
Güncellendi - 2018-06-21 06:31:59
A- A+ PAYLAŞ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Partinin grup başkanvekili, sözcüsü olarak söylüyorum, burada oy kullanırken Cumhuriyet Halk Partililer, evli evine köylü köyüne bütün oylar Cumhuriyet Halk Partisi’ne” dedi.

Malatya’nın Arguvan İlçesi’nde vatandaşlara hitap eden Özel, “Zorluklar geride kalıyor. Artık ışık göründü. Arguvan artık verdiği oylarla muhalefete milletvekili seçmeyecek, vereceği oylarla Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar, Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı yapacak” diye konuştu.

Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu bir sözde erken seçim. Erken seçimi elbette isteriz. Köylü en pahalı mazotu kullanmasın, emekli en düşük emekli maaşıyla sürünmesin, işsiz kardeşlerimiz iş beklemesin, Arguvan’ın, Malatya’nın geleceği düzelsin diye biz elbette erken seçim isteriz. Ama bu seçim bir erken seçim olarak tasarlanmadı. Bu seçim bir baskın, tuzak, kumpas seçimi olarak tasarlandı. Amaçları partilerden biri seçime giremesin, öbür partiler doğru düzgün aday gösteremesinler, Cumhuriyet Halk Partisi vaatlerini anlatıp işçinin, emekçinin, emeklinin, köylünün gözünü açmasın bunlar yetkiyi kapıp kaçsınlar. Ama sarayın hesabına, koltuk hesaplarına karşısında bir hesap uzmanı vardı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hesapları bozdu. Önce 15 arkadaşımızı demokrasi yolculuğuna yolladı. Vazifeyi yaptılar, döndüler, bütün partiler seçme girebilir oldu. Sonra imza toplayanlara FETÖ’cü damgası vurmaya kalktılar, elini masaya vurdu, ‘Korku dağlarını yıkacağız’ dedi. İmzalar verildi, bütün partilerin cumhurbaşkanı adayları meydana çıktı. Sıra bizim adamıza geldi. Tayyip Erdoğan, ‘Bir an önce adayı gösterin, adayınız kim?’ diye sorduğunda ben ‘Senin istediğin zaman değil, bizim istediğimiz zaman. Senin arzuna göre değil, Cumhuriyet Halk Partililerin arzusuna göre. Senin dişine göre değil ama seni en çıldırtacak adayı göstereceğiz’ demiştim. Günü geldi bir kamyoncunun çocuğunu, bir köyü torununu, çalışkan ve namuslu bir öğretmeni, cesur bir siyasetçiyi Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı adayı gösterdik. Bütün oyunlar bozuldu. Şimdi bütün Türkiye, köylüye 3 liraya mazot vereceğimizi, köylünün bütün borçlarını erteleyip, faizlerini sileceğimizi, en düşük emekli maaşının bin 500 lira olacağını, asgari ücreti 2 bin 250 lira yapacağımızı konuşuyor. Bütün Türkiye Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Muharrem İnce’nin vaatlerini konuşuyor. Türkiye’nin yüzünü güldürmeye, vatandaşımızı, işçimizi, memurumuzu, emeklimizi ve gençlerimizi baş tacı yapmaya geliyoruz.”

Partililere uyarıda da bulunan Özel, “CHP olarak demokrasi adına yapılabilecek her şeyi yaptık. Partilere iyilikse iyilikler tamam. Bütün herkes seçime giriyor. Kamuoyu araştırmalarına bakıyoruz, bütün partiler barajı geçiyor. Mecliste büyük bir çoğunluk elde etmek ve günü geldiğinde Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanımızın arkasında kaya gibi duracak bir meclis gurubu oluşturuyoruz. Sizlerden bir istediğimiz var; zaman zaman sosyal medyadan, yanınıza gelip birisi kulağınıza ‘şöyle, böyle olacakmış’ diyor. Partinin grup başkanvekili, sözcüsü olarak söylüyorum, burada oy kullanırken Cumhuriyet Halk Partililer ‘Evli evine köylü köyüne bütün oylar Cumhuriyet Halk Partisi’ne.’ Biri der ki ‘Şöyle yapalım başka tarafa verelim.’ Malatya’ya bakınca şunu görüyorum, herkes partisine oy verirse hiçbir sıkıntı yok. Ama ‘Birilerine iyilik yapayım, korkum olmasın, telaşım olmasın’ diye kendiniz kulaktan dolma bir şey yaparsanız Allah muhafaza çıkacak milletvekili kaybettirirsiniz. O yüzden hepinize söylüyoruz, istisnasız hep beraber kendin, eşin, dostun, çoluğun çocuğun, komşun, akraban hep beraber oylar Cumhuriyet Halk Partisi’ne. Cumhurbaşkanlığı’nda oylar Muharrem İnce’ye. Tamam mıyız? Başka hesap, kitap birilerinin hesabıyla başka tarafa destek vereyim deme, gerekiyor olsa ben söylerim. Ama hiçbir şeye gerek yok, Malatya’dan tek bir ihtiyacımız var; Cumhuriyet Halk Partisi ve milletvekillerine sahip çıkmanızdır” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise Arguvan ve Arguvanlıları sevdiklerini ifade ederek, onların evladı olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Ağbaba, Malatya ve Türkiye için çalıştıklarını kaydederek, "Çalışmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri için anketler yapılıyor. Her zamankinden daha umutluyuz, daha göğsümüz yüksek. Geleceğe umutla bakıyoruz. Genel Başkanımızın göstermiş olduğu cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, birilerinin dengesini, kimyasını bozmaya devam ediyor. Ne diyeceklerini şaşırdılar. Muharrem İnce'yi 24 Haziran'da cumhurbaşkanı yapacağız. Bu halk, Türkiye bir zulümden kurtulacak. Herkesin cumhurbaşkanı olacak. Kazandığı gün kaybeden kimse olmayacak, Türkiye kazanacak. Milletvekilleriyle ilgili görüyorsunuz. Millet ittifakı çoğunluğu sağlayacak ve Türkiye barış, demokrasi, hoşgörü, huzurla tekrar bir araya gelecek" dedi.

Anketlerde 'Malatya denildiğinde hangi milletvekili geldiğinin' sorulduğunu aktaran Ağbaba, "Akla arkasında koruma ordusuyla gezen milletvekilleri gelmiyor. Akla bakanı, kaymakamı, valisini emrinde gezdiren, yanında beraber seçim propagandası yaptıran vekiller gelmiyor. Akla İstanbul'daki işadamlarının desteklediği, para verdiği, altına araba çektiği milletvekilleri gelmiyor. Akla fakir fukara Arguvanlıların oy verdiği Veli Ağbaba geliyor. Hem de bütün anketlerde en yakın takipçimin tam üç katı fazla akla geliyorum. Onlar birinin çıkarları için uğraştılar, biz halkın çıkarı, menfaati için uğraştık" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız