SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zorlukların Üstesinden Geleceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:58:18
A- A+ PAYLAŞ
 
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yeni Malatyaspor’da teknik direktör Gürses Kılıç, her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek bir takım olduklarını söyledi. 
 
Nurettin Soykan Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyen Kılıç, Anadolu Selçukluspor, Eyüpspor ve takımın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Tecrübeli çalıştırıcı, yeni bir ekip olmalarına rağmen iyi bir takım kurduklarına dikkat çekerek, “Kamp ve lig dönemini birbirinden ayırmak gerekiyor. Kamp dönemini, bir takımın bütün sezon fiziksel, taktiksel ve psikolojik olarak hazırlandığı dönemdir. Bu dönemde oynanan maçlar hazırlık maçlarıdır. Ve takımın ligde nasıl bir seyir vereceği adına önemlidir. Bizim açımızdan kamp oldukça iyi geçti ve bu sezonu taşıyabilecek bir takım, iyi bir takım görüntüsü verdik. Bununla beraber yeni bir ekibiz. Birçok kulüpten tek tek gelmiş oyuncular. Yan yana oynamaya çalışan bir takım oluşturduk” dedi.
 
Anadolu Selçukluspor maçının üç aşamada değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kılıç, “Lig çok farklı. Ligde hem puan yarışı, hem rakibi geçmek, rakibin ve sizin durumunuz bütün bunları birlikte taşıyor. Ama ligde hem takım olma hem de üzerine koyarak devam edebilmek çok önemli. Onun için ikisini birbirinden ayırmak lazım. Deplasmanda oynadığımız Anadolu Selçukluspor maçı da bana kalırsa rakibin durumu, bizim durumumuz ve maçın hakemiyle ilgili üç bölüme ayrılabilir. Birincisi Anadolu Selçukluspor takımı bugün Konya Şekerspor adı altında olsaydı daha farklı bir düşünce olurdu. Ama o rakibe baktığımız zaman geçen sene PTT 1. Lig’de Konyaspor’da şampiyonluk yarışı vermiş 7-8 oyuncuyu içerisinde barındırıyor. Ve yine kendi kadrosundan kalan 5-6 oyuncu ile lige devam ediyor ve ilk maçada bu şekilde çıktı. Bundan sonraki maçlarda da böyle olacaktır. Anadolu Selçukluspor takımının iç durumlarından dolayı oyuncuların yukarıdan gelmesi ve bazı şeyleri ispat etme adına oldukça hırslı, iyi motive olmuş bir ekip görüntüsündeydiler. İleride nasıl bir durum olur, onu bilemiyorum. Bizimle ilgili duruma gelecek olursak; biz kazanmak adına yeterince iyi oynamadık. Bunu net söyleyebilirim. Ama bütün hücum organizasyonlarını denemek isteyen, bunlar için uğraş veren, tercihleri eksik de olsa, yanlışta olsa bu kurguyu hep oynamak isteyen bir takım vardı. Fakat rakibin pozisyonu, rakibin sadece bekleyip, bizim yapacağımız hatalardan pozisyon üretme sistemi vardı. Maç çok istediğimiz kalitede geçmedi. Ama oyunun kontrolüne bakarsanız; oyun evet bizde ancak rakip yakaladığı pozisyonlarla, bizden çaldığı toplarla pozisyon buldu. Maçın hakemleriyle ilgili de konuşmak gerekirse, maçı genelde iyi yönettiler. Ama 3 tane penaltı pozisyonu var. Bunlardan iki tanesi bana göre net penaltı idi. Maalesef hakem bunu farklı yorumladı. Olabilir. Ama bizde bu pozisyonlarda çok fazla hakem üzerinde baskı kurup, pozisyonu kendi lehimize çevirmemiz veya daha sonra olabilecek pozisyonu lehimize çevirmek adına yeterli baskıyı kuramadık. Sonuçta deplasmandan puanla dönmek önemlidir. Kazanç her zaman önemlidir. 1 puanı hanemize yazdırdık. Bundan sonraki dönem bizim adımıza daha farklı olacaktır” diye konuştu.
 
Tecrübeli teknik adam, iyi bir takım olduklarının altını çizerek, ekibin iyi olduklarını ve iyi bir takım her zaman iyidir diyerek sadece takım kötü günü, kötü haftası olabileceğini ifade etti. Kötü bir takım, her zaman kötüdür diyen Kılıç, "Sadece iyi bir günü olabilir. Bunu iyi ayırt etmek lazım. Biz iyi bir takımız, kötü günlerimiz olabilir. Malatya’da inanılmaz derecede gereksiz şişirilip, insanlara sunuluyor. Rakipler zayıf gösterilmeye çalışılıyor. Anadolu Selçukluspor takımı sanki daha dün kuruldu gibi lanse ediliyor. Anadolu Selçukluspor takımı da bizimle aynı dönemde başlamış ve içerisinde önemli oyuncular barındıran bir ekip. Ama bize göre o kadar güçlü değil fakat günündeydi. Bizden puan aldı. Ancak hiçbir rakibi ne aşırı şişirmek lazım ne de çok zayıf göstermek lazım. Biz bu ligde oynayan bir takımız. Biz maalesef dışarıya karşı kendimizi hep farklı veya bir şekilde kendimizi hedef olacak şekilde gösterdik. Bunu her zaman bu şekilde göstermenin doğru olmadığını söyledim. Şunu da biliyorum ki, bizim transfer edip kadromuza kattığımız oyuncuların hepsi kaliteli, iyi ve karakterli oyuncular. Hangi şartlarda olursa olsun her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek bir takımımız var. Bu türlü zorluklarında üstesinden geleceğiz” diyerek yüreklere su serpti.
 
Eyüpspor maçında sahada daha farklı bir takımın olacağını kaydeden Kılıç, “Anadolu Selçukluspor maçının kasetini oyuncularla beraber izledik. Aynı hatalara düşmeyeceğiz. Eyüpspor maçında ben biliyorum ki oyuncularım daha coşkulu, daha istekli, daha ayağı yere sağlam basan, oyun karakterini sahaya bireysel ve takım olarak yansıtacak bir görüntü sergileyeceklerdir” diyerek futbolcularına güvendiğini vurguladı. 
 
Piyasada tek, çift santrafor tartışmalarını da olduğuna dikkat çeken Kılıç, "Antrenmanları seyretmiyorsanız, her gün yaşananları bilmezseniz, kadro tercihleri konusunda da çok fazla yorum doğru olmaz. Siz kurduğunuz kurguyu öyle 1-2 günde değiştiremezsiniz. Buna deplasmanda oynamanın etkileri vardır, içerde oynayacak maçın farklı bir felsefesi vardır. Ve bizim kadromuz her an değişikliğe rahatlıkla ayak uydurabilecek ve değişik sistemlerde oynayabilecek bir kadro. Dolayısıyla biz her maçı da farklı oynayabiliriz. Sistem olarak da farklı oynayabiliriz, oyuncular olarak da farklı oynayabiliriz. Farklılıklar olacaktır” şeklinde konuştu.
 
Tecrübeli çalıştırıcı, taraftarı her zaman yanlarında görmek istediklerini belirterek, “Takımı gönülden destekleyen bir taraftar gurubu var. Şunu da biliyoruz ki, burada bu takımı gerçekten çok seven, iyi ve kötü gününde yanında olan büyük bir taraftar gurubu var. Onların takımı her zaman destekleyeceğini, her zaman yanında olacağını biliyorum ki, gelecekte onlara çok farklı güzellikle sunabilecek bir ekip var. Biz Malatya’yı temsil ediyoruz. Beklentileri de biliyoruz. Beklentilerin farkındayız. Onlar içinde gelecek günlerin çok güzel olacağını ben söyleyebilirim. Gerçek taraftarı her zaman yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız