SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zorunlu ve Gerekliydi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:56:48
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yol genişletme çalışmaları sırasında yapılan ağaç kesimleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede,“ Şehir adına ev yıkılması gerekiyorsa ev kamulaştırılıyor. Eğer yolda camii kalıyorsa, camii de kaldırılıyor." dedi.

“Çok Daha Fazlası Dikiliyor”

Çarmuzu yolunun genişletilmesi sırasında ağaçların kesilmesi ile ilgili konuşan Başkan Çakır, “ Çarmuzu ve yakınlarındaki bölgelerin ulaşımı yeteri kadar rahat değil. Bu bölgede ana caddelerin açılması ve Kuzey Kuşak Yolu’na bağlanacak paralel ve dikey yolların açılması zorunlu oluyor. Bugün İstanbul’da yapılması düşünülen 3. köprü için 1 milyon 600 bin adet ağacın kesilmesi gündemde. Bu çalışmalar insanlar için yapılıyor. Tabi kesilen ağaçların yerine de daha fazla ağaç dikiliyor. Malatya içinde durum aynı, zorunlu olarak kestiğimiz ağaçların yerine çok daha fazla ağaç dikiyoruz. Yaptığımız çalışmalarınhepsi insanlar için yapılıyor. Diktiğimiz ağaçlar, 15 yaşında ve yetişmiş büyük ağaçlardır. “ dedi.

“Bazı Yerlerde 7 Metreye Düşüyor”

Çarmuzu yolunun 30 metre genişliğinin olduğunu ve yolun genişliğinin bazı yerlerde 7 metreye kadar düştüğünü söyleyen Başkan Çakır, “ Çarmuzuyolu, 50 metre genişliğinde olan Kuzey Kuşak Yolu’na bağlanacak. Buradaki ağaçların kesilmesi gerekliydi. Yapılan çalışmalarla o bölgede bulunan ve gelişmemiş olan mahallelerde gelişecek. Bunların hepsinin bir bedeli vardır. Tek bir ağacı kesmek vicdanen bizim gönlümüzde kaldırmaz. Fakat; şehir adına, yol genişletmesi adına ev yıkılması gerekiyorsa ev kamulaştırılıyor. Eğer yolda camii kalıyorsa, camii de kaldırılıyor. ” ifadelerini kullandı.

“Batı Çıkışında da Durum Aynı”

Malatya’nın batı çıkışında süren yol genişletme çalışmaları sırasında da ağaçların kaldırılacağını ifade eden Çakır, “Batı çıkışında da yol aksında kalan ağaçlarda kaldırılacak. Bu çalışmalarda Malatya’da yaşayan insanlar için yapılıyor. Burada da kaldırılacak ağaçlar yerine çok daha fazlası yine Malatya’ya dikilecek.” dedi.

Kaynak : Görüş Gazetesi

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız