SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zorunluluk Yok Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, "İnsanlar hayvanları sevmek zorunda değildir ama haklarına saygı duymalıdır" dedi.

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle oda binasında basın açıklaması yapan Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, dünyada kurulu bulunan hayvanları koruma derneklerinin 1931 yılında toplanarak 4 Ekim Günü'nü Dünya Hayvan Hakları Günü olarak kabul ettiklerini hatırlatıp bu günün her geçen yıl daha yaygın bir şekilde kutlandığını vurguladı.

Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle 4 -11 Ekim tarihleri arasında Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi tarafından kedi ve köpeklere kuduz aşısının ücretsiz yapılacağını bildiren Özdemir, "İnsanlar hayvanları sevmek zorunda değildir ama mutlaka haklarına saygı duymak zorundadır. Dünya yalnız insanlara ait değildir. Yaşam alanlarımızı korumak, çocuklarımıza yaşanacak bir dünya bırakmak görevimiz olmalıdır" ifadelerini kullandı.
Özdemir, "Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle vatandaşlara çağrıda bulunuyoruz. Hayvan barınaklarından aşıları yapılmış, sağlıklı bir hayvan edinilerek ona sevgi ortamını yaşatmalıyız. Eğer barınakta besleyemiyorsak bu dost canlılarını hayvanat bahçelerinde ziyaret etmeliyiz. Evcil hayvanların yaban hayvanlarından korunmasına özen göstermeliyiz. Bilinçsiz avlanmanın önüne geçmeliyiz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız