SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zorunluluktan Öte Sorumluluk"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:16:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) ve Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Keskin, kış lastiği uygulamasının 1 Aralık 2015 tarihinde başlayacağını belirterek, sürücülerin kış lastiği eksikliklerini gidermesi konusunda uyarıda bulundu.

MESOB ve Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Keskin, kış lastiği uygulamasına 1 Aralık'ta başlanılacağını söyleyerek, sürücüleri uyardı. Kış lastiği bulunmayanların eksikliklerini tamamlamasını isteyen Keskin, “1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında şehirler arası yük ve yolcu taşımacılığı yapan bütün ticari araçlara kış lastiği takma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle şehirler arası taşımacılık yapan ve şehirler arası trafiğe çıkma ihtimali olan tüm ticari araç sürücülerimizin, 1 Aralık öncesinde tüm eksikliklerini gidermesi ve uygulamaya hazır olmaları gerekmektedir. Sürücülerimiz kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçlarla trafiğe çıkmaları halinde 519 lira ceza ile karşı karşıya kalacaklardır” şeklinde konuştu.

“ZORUNLULUK DEĞİL, BİR SORUMLULUKTUR”

Kış lastiği zorunluluğu olmayan araçların sürücülerine de seslenen Başkan Keskin, kar lastiğinin zorunluluk değil sorumluluk olduğunu ifade etti. kış lastiği bulunmayan araçların trafiğe çıkmamasını isteyen Keskin, “Uygulama her ne kadar ticari araç sürücüleri için geçerli olsa da, özel araç sürücüleri de mutlaka kar lastiği takmalıdır. Kış şartlarındaki kaza ihtimalleri karşısında kar lastiği takılması aslında bir zorunluluk değil, bir sorumluluktur. Kış lastiklerinin 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağladığı belirtilmektedir. Bu nedenle hem ticari araç sürücülerimizin, hem de vatandaşlarımızın kış şartlarında kar ve buzdan kaynaklı kaza ihtimallerine karşı duyarlı ve hazırlıklı olmalıdır, araçlarına kış bakımı yaptırmalıdırlar. Kar lastiklerinin kullanılmasının yanında mutlaka araçlarda zincir de bulundurulmalıdır. Kışın yollarda sadece ticari araçlar bulunmuyor. Yol denetimlerinde ticari araçların kış lastiğine bakılmamalı, özel araçlar da bu konuda denetime tabi tutulmalıdır. Çünkü kış aylarında şehirlerarası yollarda özel araçlardan kaynaklı çok sayıda ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının da meydana geldiği de bir gerçektir” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız