SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darbecilerin Kaçırdığı ZPT Kışlaya TIR'la Döndü

0
Güncellendi - 2016-08-23 02:15:30
Darbecilerin Kaçırdığı ZPT Kışlaya TIR'la Döndü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2. Ordu Karargâhı'ndaki darbeci gruba destek için için 16 Temmuz günü karargaha sokulmak istenilen 2 Zırhlı Personel Taşıyıcısı’ndan (ZPT) biri 36 gün sonra güvenlik önlemleri altında kaçırıldığı Alay Kışlası’na götürülerek teslim edildi.

KIŞLADAN KAÇIRILMIŞTI

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi esnasında polisle 10 saat silahlı çatışmaya giren karargahtaki darbecilere destek için 16 Temmuz günü sabah saatlerinde Altay Kışlası’ndan tel örgüleri aşarak çıkarılıp 2. Ordu’ya sokulmak istenen 2 adet ZPT'den biri Çevreyolu üzerinde polis ekiplerince durdurulup el konulurken, diğeri ise üzerindeki Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak tarafından çevreye ateş açılarak 2. Ordu karargahının önüne kadar getirilmişti, ancak Yarbay Üçbudak polisin ateşi sonucu ağır yaralanmıştı.

VATANDAŞ KULLANMIŞTI

Çevreyolu Turgut Temelli Alt Geçidi içerisinde polis ekiplerince ele geçirilen ve içerisindeki 3 askerin gözaltına alındığı ü ZPT, Mustafa Özbey adlı işçi tarafından kullanılmış ve ZPT’yi polislerin eşliğinde ilk önce Emniyet Müdürlüğü’ne daha sonrada 2. Ordu önüne götürmüştü. 2. Ordu Karargahındaki darbeci grup teslim olmasıydı, polis ekipleri darbecilerin elinden aldığı ZPT ile karargah içerisine girecekti.

36 GÜN SONRA KAÇIRILDIĞI KIŞLA’YA…

Darbe girişiminde kullanılan ZPT, darbe girişiminden 36 gün sonra askeri TIR’a bindirilerek güvenlik önlemleri altında kaçırıldığı Altay Kışlasına geri götürüldü. Askeri TIR üzerindeki ZPT için önde trafik polisi, ardından asayiş ve sivil polis ekipleri de takipte bulundu ve güvenlik önlemi TIR’ın Altay Kışlası’na girişine kadar devam etti.

ZPT’Cİ YARBAY, ALMANYA’YA GİTMEMİŞTİ

Darbe girişimi sırasında 16 Temmuz Cumartesi günü, Altay Kışlası’ndan Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) ile 2. Ordu Karargahı’ndaki darbecilere destek için gitmek isteyen ve kışla girişinde vurularak yaralanan Yarbay Ahmet Üçbudak, darbeden bir süre önce Türkiye’nin Almanya’nın Berlin Büyükelçiliğinde Silahlı Kuvvetler Ataşesi olarak görevlendirilmiş, ancak görev yerine gitmeyerek darbe girişimine katılmıştı. Darbe girişimi nedeniyle TSK'dan atılan Üçbudak, tedavisi tamamlandıktan sonra mahkemece tutuklanmıştı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

darbe

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız