SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ZPT'yi Darbeciden Alan Polisin Zafer Turu..

A- A+ PAYLAŞ

Darbe girişiminin sabahında, darbecilerin elinde olan 2. Ordu Karargahı'na, Altay Kışlası'ndan tüm engellemelere rağmen destek için gitmekte olan 2 Zırhlı Personel Taşıyıcısı (ZPT)'den, Çevreyolu'nda polis tarafından engellenip ele geçirilen, daha sonra da çevresinde kuşatma yapan polis ve jandarmaya destek için polisler tarafından karargaha getirilenle ilgili ilginç görüntüler ortaya çıktı.

15 Temmuz Cuma gecesi, İstanbul ve Ankara'da, yol kesme ve TBMM, Cumhurbaşkanlığı Sarayı başta birçok önemli tesisin darbeciler tarafından bombalanmasıyla ortaya çıkan darbe girişimi üzerine, Malatya'da da Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli önlemler alınmıştı. Ordu Komutanı, Kurmay Başkanı ile birlikte Tuğgeneral rütbesindeki 2 yarbaşkanın da bulunduğu 2. Ordu Karargahı'nda darbe yanlılarının hakim olduğu kanaati üzerine, karargah çevresi dışarıdan polis tarafından sarılarak, giriş- çıkışa izin verilmemişti. Gece, ayrıca bu önlemlere destek için Adıyaman'dan Jandarma Özel Harekat birliği getirilmişti. Ordu'nun komuta kademesinden haber alınamaması, içeriden sürekli silah sesleri gelmesi, dışarıya ateş açılması üzerine, kuşatma takviye edilirken, Malatya'daki Altay, Tulga ve Çakmak kışlalarından karargaha takviye olarak araç ve personel gelmesini engellemek için önlemler alınmıştı.

Altay Kışlası'ndan çıkan 2 ZPT'nin tespit edilmesi üzerine, bu araçların 2. Ordu'ya ulaşması ağır araçlar kavşaklara yerleştirilerek, akan trafik durdurularak engellenmek istenmiş, bu iki araç refüjlerden kaldırımlardan geçerek hareketlerini sürdürmüştü. Polis ekiplerinin peşine düştüğü araçlardan birisi Çevreyolu'nda durdurularak ele geçirilmiş, diğeri ise tüm engelleme çabalarına rağmen ara sokaklardan, çevreye ateş de açarak 2. Ordu Karargahı'nın önüne kadar ulaşmıştı. Astsubay üniforması giymiş darbe yanlısı Yarbay Ahmet Üçok, nizamiyenin kapalı olduğunu görünce ZPT'yi karargah duvarına çarparak içeriye girmek istemiş, ancak araç burada kalınca, atlayarak karargaha doğru koşmaya başlamış, bu sırada açılan ateş sonucu vurularak ağır yaralanmıştı.

Bu arada, polislerin personeliyle teslim aldığı ZPT ise, bu sırada yanlarına gelen ve ZTP kullanmayı bildiğini belirten bir kişinin yönetiminde, antenine Türk Bayrağı asılarak, polisler tarafından kuşatmaya takviye için karargah önüne getirilmişti. Bu aracın hareketi sırasındaki yol güvenliği alan tüm polis ekiplerine, bu aracın "Dost Kuvvet" aracı olduğu belirtilerek, hareketine engel olunmaması istenmişti.

Araç, Çevreyolu'ndan karargaha doğru getirilirken, yolda vatandaşlar araçtaki polislere alkışlarla ve el sallayarak destek verirken, polislerin buna el sallayarak karşılık vermeleri de, çekilen görüntülerde yeraldı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

zpt1

zpt

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız