SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zübeyde Hanım Anıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:17:22
Zübeyde Hanım Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin kurtarıcısı, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, İzmir Karşıyaka’daki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Ölümünün 91. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyaka Kaymakam Vekili, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, başta Atatürkçü Düşence Dernekleri ile kadın dernekleri olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticisi, siyasi partilerin il ve ilçe örgütlerinden temsilciler, İzmir’deki kent konseylerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Çelenklerin sunumu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Feyza Işıklı ile Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şube Başkanı Yengi Borat yaptıkları konuşmalarda Zübeyde Ana’ya saygılarını sunmak için bir arada olduklarını belirterek, “Vatanımızı ve varlığımızı borçlu olduğumuz Ata’mızın Annesi Zübeyde Hanım’ın huzurundayız. Zübeyde Hanım vatanı kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştirirken nice sıkıntılara göğüs gerdi, acılar çekti. Bugün burada bir araya gelen anneler özgür, bağımsız, geleceğe umutla bakan evlatlar yetiştirme amacındayız. Zübeyde Hanım’ı ve Atatürk’ü unutmayacağız” dedi.

Törende Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencisi Nilsu Filiz’de “İki Damla Gözyaşı” isimli şiiri okudu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız