SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Züğürt Tesellisi mi?!

A- A+ PAYLAŞ
 
AKP  Malatya Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Öznur Çalık, "Hizmette bakanlık eksikliğini gidereceğiz" derken, Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı'nın ise TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı olacağını söyledi..
 
Seçim bölgesi Malatya'da ziyaretlerde bulunan ve basın mensuplarının sorularını cevaplandıran AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 24. dönemde de Malatyalı bakan olmamasının eleştirilmesi üzerine, "Malatyalı hemşehrilerimizin, yeni kabineden bakanlık beklentileri vardı. Kabinede sadece 5 bakan değişti. Sayın Başbakanımızın takdiridir" ifadelerini kullanarak, daha sonra şunları belirtti:
 
"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin, Malatya'nın gelinidir. Ayrıca Malatyalı olan sayın Güldal Akşit de AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı oldu. İki dönemdir bizimle Malatya milletvekilliği yapan sayın Mücahit Fındıklı ise TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı olacaktır."
 
12 Haziran 2011 milletvekili genel seçiminde yüzde 70 ile AK Parti’ye destek veren Malatya'nın bakanlık eksiklerini gidereceklerini söyleyen Öznur Çalık, "Yüzde 70'lik oy oranı, durmadan koşmamızı gerektiriyor. Ayrıca, hizmette Malatya'nın bakanlık eksikliğini gidereceğiz" dedi.
 
"MALATYA'NIN ADI YİNE YOK!"
Bu arada, AKP'nin tek başına iktidar olduğu 3. yasama döneminde de, Malatya'nın bu partiye Türkiye ortalamasının çok üzerinde destek vermesine karşın, bir bakanlık alamaması değişik yorumlara yolaçarken, bakan olabileceği konuşulan Mahmut Mücahit Fındıklı'nın, 61. hükümette yer bulamaması, buna karşılık komisyon başkanlığına getirileceği ifadeleri, "Malatya desteğinin karşılığı bu mu?" değerlendirmeleri yaptırdı. Bu arada, 12 Haziran seçimleri öncesinde, sürpriz bir şekilde AKP aday listesinin 1. sırasına konulmasına ve 6 kişilik listedeki sıralamalara yönelik eleştirilere karşın, propaganda dönemi konuşmalarında "Bu listedeki 6 adayın her biri Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadelerini kullanan Fındıklı'nın bu iddiasına karşın, Malatya milletvekillerinin sadece komisyonlarda görev alabileceğinin ortaya çıkması, geçen dönem Milletvekillerinden Ömer Faruk Öz'ün TBMM İdare Amirliği görevine seçilmesine karşın bu dönem yeniden aday gösterilmemesi, yeni dönemde Malatya'nın AKP siyasetinde daha aktif duruma gelmediğinin bir göstergesi olarak yorumlandı
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız