SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zula'lar Patlıyor!..

A- A+ PAYLAŞ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi Narkotik Büro ekiplerinin Mayıs ayındaki "Eroin Taarruzu" devam ediyor. "KARANLIK" kod adlı son operasyonda ele geçirilen 50 kilo 604 gram eroinle birlikte Mayıs ayında Malatya'da ele geçen eroin miktarı 235 kiloya ulaştı. Bu arada son operasyonda da 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

KARANLIK KOD ADIYLA..
KOM Şube Narkotik Büro Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen, "KARANLIK" kod adlı operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Büro Amirliği ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yapılan çalışmalarda; Doğu İllerimizden, İlimize gelen bir şahsın kullanmış olduğu araç içerisinde zulalanmış olarak, 100 paket halinde toplam daralı ağırlığı 50 kg. 604 gr. uyuşturucu eroin maddesi ele geçirilmiştir.

20/05/2007 günü saat 22.00 sıralarında ilgili Savcılığın talimatıyla, KARANLIK (K) adıyla başlatılan operasyonlarda, uyuşturucu eroin maddesinin İlimize getirilmesi, ticaretinin yapılması ve diğer illerimiz ile yurt dışına sevkiyatıyla alakalı toplam 8 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, bu şahıslara ait ve suçta kullanıldığı değerlendirilen;

- 1 adet çekici (içerisinde zula bulunan)
- 1 adet dorse
- 1 adet zulalı olmak üzere toplam 4 adet binek oto ile
- Zula yapımında kullanılan birçok malzemeler ele geçirilmiştir.

Yakalanan 8 (sekiz) şüpheli “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Uyuşturucu Madde Bulundurmak, Nakletmek ve Ticaretini Yapmak” suçundan haklarında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte 24.05.2007 günü adli makamlara sevk edilmişlerdir.

Uyuşturucu ile mücadelemize önceden olduğu gibi bundan sonrada aynı kararlılık ve istekle devam edilecektir. Bununla birlikte halkımızın desteğine ve doğru ihbarlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Vatandaşlarımızın bilgi ve duyumlarını 155 Polis İmdat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne ait 0422 322 31 12 telefonlarına bildirerek bizimle paylaşmaları, uyuşturucu maddelerle olan mücadeleyi daha verimli kılacaktır."

Operasyonda ele geçirilen şahısların M.K., V.Y., A.K., G.K., R.K., M.G., A.D. ve M.V. oldukları bildirildi.

MAYIS OPERASYONLARI..
Malatya'da polisin eroin tacirlerine yönelik operasyonları Mayıs ayında "zirve" yaptı.

Malatya Polisi, 4 Mayıs'ta İstanbul polisi ile Malatya'da ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda 101 kilo 249 gram eroin ele geçirmişti. Malatya Polisi, 14 Mayıs'ta da bu kez müstakil olarak gerçekleştirdiği "GAYRET 1" adlı operasyonda 24 kilo 322 gram eroin yakalamıştı.

Narkotik Büronun 19 Mayıs'taki, "GAYRET 2" kod adını verdikleri operasyonda ise 59 kilo 494 gram eroin ele geçirilmişti.

"KARANLIK" kod adlı operasyonda ele geçen 50 kilo 604 gram eroinle birlikte, Mayıs ayı operasyonlarında ele geçirilen toplam eroin miktarı 235 kilo 669 grama ulaştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız