SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zulme Uğrayan Muhafazakar Kesim"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:26:57
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, kızların erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz. Şu anda, yurtlarımızda kızlarımızın erkek öğrencilerle ayrıştırılması çalışmalarını devam ediyoruz. Şu anda yüzde 75 oranında bunu gerçekleştirdik. Bazı yerlerde yurtlar noktasında ihtiyaca cevap veremediğimiz için bazı yerlerde evlerde kalma noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Buralarda, bütün güvenlik güçlerimize, emniyetlerimize, valiliklerimize gelen istihbari bilgiler var" dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Milletimizin ve İslam coğrafyasının yeni hicri 1435 yılının kanayan İslam coğrafyası ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumartesi ve pazar günleri Kızılcahamam'da partimizin 21. istişare toplantısını hep birlikte gerçekleştirdik. Dünyanın ülkemizin ve teşkilatımızın güncel meselelerinini iki gün boyunca samimi bir ortamda her zaman olduğu gibi son derece özgür ve demokratik atmosferde istişare ettik. Öncelikle 21. istişare toplantımızın bir kez daha ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için özellikle AK Parti Teşkilatı için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. Toplantının, mümkün olduğunca kapalı bir ortamda yapılmasının nedenlerinin olduğunu anlatan Erdoğan, toplantının samimi bir havada gelişmesi, tam bir özgürlük, serbestlik ortamında gerçekleşmesi için 2 gün boyunca dışarıyla bağlantının kesildiğini ifade etti. Toplantıda konuşulan konuların dışarıya yanlış ve eksik şekilde sızdırıldığını söyleyen Erdoğan, "Yazılı görsel ve sosyal medyada istişare toplantımızda konuşulduğu söylenen bazı konular yer alıyor. Ben, karakteri itibarıyla farklı bir siyasetçiyim ve bir yerde konuştuğumu inkar etme anlayışına sahip bir insan değilim. Ne yapıyorsak bilerek yaparız, ne söylüyorsak da arkasında durarak söyleriz öyle eğilerek bükülerek omurgasız bir şekilde birşeyi sürdürmenin gayreti içinde olmadım. Bu ülkede başbakanlık görevini bu millet bize verdi, iktidarı da bize verdi" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin muhafazakar, demokrat bir parti olduğunu belirten Erdoğan, "Partimiz olarak da partimiz olarak neler yaptığımızı neler yapmamız gerektiğini de biliriz. İlk defadan kimsenin yaşam tarzına karışmayacağımızı hep söylememize rağmen birçok yerde işte yaşam tarzımın şöyle değiştirildi, böyle değiştirildi' gibi ithamlarla da karşı karşıyayız. 4,5 yıl İstanbul'da büyükşehir belediye başkanlığı yaptım. Aynı ithamlarla hep karşı karşıya oldum ama 4,5 yıl yaptığımız bu belediye başkanlığında biz sonunda o söylenenlerden dolayı değil, bir şiirden dolayı içeri atıldım. Niye, suyu bulandırdın dediler bunu yaptılar. Şimdi, 11 yıldır biz Türkiye'ye hizmet ediyoruz. Türkiye yönetiminde hep yine buna benzer arayışlar devam ediyor. 11 yıllık şu yönetimde AK Parti iktidarı kimin yaşam tarzına müdahale etti, karıştı. Sen niçin böyle yaşıyorsun niçin böyle yaşıyorsun böyle bir durum mu söz konusu? Eğer bu ülkede birileri zulme uğradıysa o muhafazakar kesimdir. Zulme uğrayan, bu ülkede hep muhafazakar kesim olmuştur ve acımasızca bu yapılmıştır. Eğitimde, sağlıkta, emniyette yapılmıştır. Hep bunları yaşaya yaşaya bu günlere geldik. Şu anda bu devran değiştiği için birileri birşeyler kapmaya ve bunun gayreti içinde girmeye çalışıyor" şeklinde konuştu.

"Biz sorumluluk makamında olan muhafazakar demokrat bir kimliği sahip olarak, bu ülkede anne-babaların ebevenylerin çocukları bize emanettir" diyen Başbakan Erdoğan, açıklamasında şunları kaydetti: 

"Biz, kızların erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz. Bazı gazeteler şöyle yazmış, köşe yazarları şöyle yazmış. Ne yazarlarsa yazsınlar dünyada eğitim-öğretim psikoloji içerisinde bile bunun verimlilik açısından bunun izahi yapılamaz ve biz buna da kesinlikle müdahil olduk. Şu anda, yurtlarımızda kızlarımızın erkek öğrencilerle ayrıştırılması çalışmalarını devam ediyoruz. Şu anda yüzde 75 oranında bunu gerçekleştirdik. Bazı yerlerde yurtlar noktasında ihtiyaca cevap veremediğimiz için bazı yerlerde evlerde kalma noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Buralarda, bütün güvenlik güçlerimize, emniyetlerimize, valiliklerimize gelen istihbari bilgiler var. Bu istihbari bilgilerden hareketle de valiliklerimiz bu durumlara müdahale ediyor. Bundan neden birileri rahatsız oluyor? Bazı köşe yazarları inadına bu tür şeyleri yazıp çizecekler diye' kusura bakmasınlar biz bu ihbarları bir kenara atamayız ve valiliklerimiz de emniyet teşkilatımız da bu tür ihbarları değerlendirir ve bunların üzerine gider. Aynı apartmanın içerisinde bakıyorsunuz daire komşuları bu tür şeylerin ihbarını yapıyor. Buralarda nelerin olduğu karmakarışık her tür şey olabiliyor ondan sonra anne babalar feryat ediyor. Devlet nerede diyor? Devletin burada olduğu anlatmak için bu adımlar atılacaktır. Bunlara da bir muhafazakar demokrat iktidar olarak bizler müdahil olmak durumundayız. Bu yaşam tarzına müdahale değildir, kimse bunu bu şekilde yorumlamasın. Yorumlayanlar varsa buyursunlar yorumlasınlar. O şekilde aynen devam etsinler ama biz böyle bir sorumluluğun manen altına giremeyiz. AK Parti kimliğinde böyle bir sorumluluğun altına girmek yok. Şahsen bulunduğum makam ve değerler asla buna müsaade etmez. Ben başbakan olarak bu ülkede bu tür işlere annelerin babaların asla müsaade etmeyeceğini bilen bir insanım. Damdan düşen bir insanım, nerede nasıl nidaların yükseldiğini bilen bir insanım. Bunun şikayetini sürekli dinleyen bir insan olarak, bu işte biz kararlı adım atmaya mecburuz." 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Marmaray'da yaşanan küçük çaplı aksaklıklarının özellikle askıya tutunacağı yerde emniyet kollarının çekilmesiyle yaşanan duraksamaların' bazı çevrelerde çok büyük bir keyif ve heyecan yarattığını görüyoruz. 76 milyonunun tamamı Marmaray'ın gururunu yaşarken varsın bazıları da Marmaray'ın küçük aksaklıklarından dolayı sevinç yaşasınlar. Bu hazımsızlığın son bulması ve şu anda Marmaray gururunu yaşamayanların da bu gurura ortak olması aslında bizim en büyük temennimizdir" dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Son grup toplantısından bugüne kadar yoğun bir programımız oldu. 23 Ekim'de Kosova'nın başkenti Priştine'ye gittik. Kosova Başbakanı ve Arnavutluk Başbakanı ile birlikte bir Türk firması tarafından inşa edilen Priştine Havalimanı'nın yeni terminal binasının resmi açılışını yaptık. Oradan Prizren'e geçtik, 3 Başbakan olarak Prizren'de çoğunluğu Türk ve Arnavut kardeşlerimizden oluşan Kosovalılara hitap ettik. Van'a depremin yaraları sarmak inşa ettiğimiz eserler ve yatırımların resmi açılışını yaptık. Van'a depremin ardından 5 milyarlık yatırım 2 yıl içinde yaptık" dedi. Marmaray'ın muhteşem bir törenle açıldığını anlatan Erdoğan, açılış töreninin ardından misafirlerle birlikte Marmaray'a bindiklerini, Asya'dan Avrupa kıtasına doğru hareket ettiklerini, ilk seferin 4 dakika bile sürmediğini dile getirdi. Boğazın tam altında kısa bir mola verdiklerini belirten Erdoğan, Marmaray'ın 15 gün boyunca ücretsiz olmasını sağladıklarını ve bunun bir hafta daha ücretsiz olarak devam edeceğini dile getirdi.

İlk gün Marmaray'ı kullanan sayısının 300 bine ulaştığına dikkati çeken Başbakan Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: 

"Pazar günü Marmaray'da 350 bin yolcu taşındı. Sadece İstanbul'dan değil Türkiye'nin dört bir tarafından vatandaşlarımız geldiler. Marmaray gururunu orada yaşadılar. Marmaray'da yaşanan küçük çaplı aksaklıklarının özellikle askıya tutunacağı yerde emniyet kollarının çekilmesiyle yaşanan duraksamalarının bazı çevrelerde çok büyük bir keyif ve heyecan yarattığını görüyoruz. Zevkleniyorlar, 'işte aradığımı buldum'. 76 milyonunun tamamı Marmaray'ın gururunu yaşarken varsın bazıları da Marmaray'ın küçük aksaklıklarından dolayı sevinç yaşasınlar. Bu hazımsızlığın son bulması ve şu anda Marmaray gururunu yaşamayanların da bu gurura ortak olması aslında bizim en büyük temennimizdir. Marmaray'a binmeyeceğini ifade edenlere Marmaray'ı seyirlik olsun diye değil, içine binip bir kıtadan diğerine hızlı, güvenli, konforlu şekilde geçmek için inşa ettiğimizi de hatırlatıyoruz. Onların da bir an önce trenleri tecrübe etmelerini yürekten arzu ediyorum." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız