SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zulmü Kınıyor, Lanetliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:25:57
A- A+ PAYLAŞ

Mısır'da Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki katliamda hayatını kaybeden Esma'nın ölüm yıldönümünde Malatya'da yürüyüş düzenlendi, basın açıklaması yapıldı.

İnönü Caddesi Kız Meslek Lisesi önünde toplanan Genç Memur-Sen üyeleri, merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Memur Sen üyeleri Soykan Meydanı’na kadar yürüdü.

Çeşitli sloganların atıldığı basın açıklamasında ilk olarak konuşan Memur Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, “Mısır’daki zulmü kınıyoruz, lanetliyoruz. Bugün bunun için buraya toplandık. Genç Memur-Sen öncülüğünde tertip edilen ve Malatya’daki sivil toplum kuruluşlarının genç birimlerinin yer aldığı basın açıklamasına katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Genç Memur-Sen Malatya Temsilcisi Oğuz Güçlü ise, Rabia Platformu adına yaptığı konuşmada, "14 Ağustos 2014, hürriyete sınırsızca aşık Esma'ların Rabia Meydanı'ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden tam bir yıl geçti. Zalimlerin dünyayı kuşatan barbarlıklarına son vermeyecek misin? Mazlumların kulakları sağır eden çığlıklarını daha ne kadar duymazlıktan geleceksin? Zulüm kalesinin burçlarından atılan vahşet oklarının, kaç çocuğun daha bağrına saplanmasını bekleyeceksin? Mısır'da darbeci Sisi, Suriye'de cani Esed, Gazze'de katil İsrail'in,Doğu Türkistan'da vahşi Çin'in insanlığı katletmesini, insanlık onurunu çiğnemesini daha ne kadar seyredeceksin. Ey insanlık ayağa kalk dünyadaki zulüm kuşatmasını sen bitireceksin. İnsanlığın katline ferman çıkaran kirli küresel ittifakı sen yok edeceksin. Özgürlüğün esaretine, demokrasinin mahkumiyetine sen son vereceksin" ifadelerini kullandı.

“İsrail, Filistin ve Gazze'de soykırım yapamaz, Afrika'nın çocukları açlık ve susuzluktan kıvranmaz, Afrika'da küresel sermayenin sömürü pazarı kurulmaz. Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Mali'de Müslümanlar hunharca vurulmaz sen ayağa kalksaydın. Sen, insanlığı ayağa kaldırsaydın, sen hakkıyla ümmet olsaydın; Mursi'ye darbe yapılamaz, ihvanlar hapse atılamaz, Mısır'da Rabiatül Adeviyye ve Tahrir meydanları Esma'ların ve Abdullah'ların ölümüne sahne yapılamazdı” diyen Güçlü, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Her birimiz Esma, her birimiz Abdullah'ız. Zulme sessiz kalmayacağını, mazluma sahip çıkacağını, Esma'nın çığlığına ses vereceğini, Rabia Meydanı'na özgürlük ve demokrasiyi getireceğini haykır, mazlumlara vurulan zulüm prangalarını kıracağını, dünyada adaleti hakim kılacağını, insanlığa zulmedenlerden hesap soracağını, ırkçılığın kökünü kazıyacağını, soykırım zihniyetini tarihin çöp sepetine yollayacağını haykır. Gün, bugündür. Gün, insanlığın ortak acısına son vermek için birlik günüdür. Gün insanlığın ortak düşmanı haline gelen katil ve vahşi yönetimlere karşı birlikte mücadele günüdür. Biz, Rabia gençliği olarak biz, Esma'nın yolundan giden dünya gençleri olarak, biz, insanlığın vicdanının bu çağdaki güçlü sesleri olarak, biz, ümmetin bu çağı kuşatan merhamet, adalet ve medeniyet nefesi ve neferleri diyoruz ki; insanlığı ve ümmeti ayağa kaldıracağız. Zulme direneceğiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız