SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zulüm Payidar Olmaz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:38:50
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AKP Malatya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. 

Ziyarette, teşkilatlanmanın önemini anlatarak gündemdeki konulara değinen Bağlı, açlık grevlerine temas etti. Bağlı, "Dünyada bunun sosyolojisini ve felsefesini okuduğumuzda bunu iki açıdan ele almak mümkündür. Birincisi insanlar sivil siyaset üzerinden dile getirmek istediklerini, sözlerini anlatabilecek bir araç, bir mesaj veya bir kanal bulamadıklarında bu yola başvururlar. Bir sivil direniş olarak düşünülür. Fakat bugün Türkiye'de olanları böyle okumak çok kolay değil. İnsanların üzerinden mesaj anlatmanın artık Türkiye'de dönemi kapatılmıştır. Türkiye’nin bu tür meseleleri aşabilecek boyutta olgunluğa eriştiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Talep edilenlerin büyük bir kısmı Türkiye'de gerçekleşmiş bulunmaktadır. Hukuk dışında bir takım taleplerin bir karşılığı olmayacağını da öğrenmek gerekiyor" dedi.

Daha sonra, İsrail’in Gazze'ye karşı orantısız güç kullanması hakkında konuşan Bağlı, şunları söyledi: 

"Bölgenin istikrarını bozan, bölgedeki toplumsal dokuyu zedeleyen, bölgedeki tarihsel yapıyı ve coğrafyayı gerçekten çok ciddi anlamda tahrip eden sistematik bir güç olarak, İsrail'in varlığını hepimiz biliyoruz ve yakından takip ediyoruz. Bunu şiddetle kınıyoruz. Hem devlet olarak hem hükümet olarak hem de toplumsal kamuoyu olarak Gazze'deki kardeşlerimizin yanındayız, onların acısını yüreğimizde hissediyoruz. Zulüm payidar olmaz inşallah pek yakında başkenti Kudüs olan bütün Filistin halkının içine sinebilen bir devletin kurulabileceğine inanıyorum. İsrail için çember giderek daralıyor. Bir taraftan Mısır, bir taraftan Türkiye, Allah kısmet ederse Suriye’de de bir yönetim değişikliği olursa, İsrail bu kadar pervasız davranamayacaktır."

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de, Prof. Dr. Mazhar Bağlı'ya ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız