SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Ayda 8,8 Milyon TL Trafik Cezası Yazıldı

A- A+ PAYLAŞ

EN ÇOK CEZA YAZILAN İKİ İHLAL.. Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri tarafından Ağustos ayında denetlenen 63 bin 567 araçtan 18 bin 868'si ile 4 bin 559 araç sürücüsüne 8 milyon 874 bin TL para cezası uygulandığı bildirildi. Denetimlerde, en çok cezanın emniyet kemeri takmama, ikinci sırada ise trafikteyken cep telefonuyla konuşma nedeniyle yazıldığı açıklandı.

Şehir içi ve şehirler arası yollarda denetim yapan trafik ekiplerinin bu faaliyetlerine ilişkin Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen bilgi şöyle:

"63.567 Araç sürücüsü kontrol edilmiş, 4.559 araç sürücüsü ve 18.868 araca çeşitli kural ihlallerinden dolayı 8.874.968.00 TL cezai işlem uygulanmıştır.

62 Araç sürücüsünün sürücü belgesine el konulmuş, 485 araç trafikten men edilmiştir. 53 araca abart egzoz nedeniyle cezai işlem uygulanmış, 133 motosiklet sürücüsüne kasksız motor kullanmaktan, 2.444 araç sürücüsüne emniyet kemeri takmamaktan, 2.346 araç sürücüsüne seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmaktan, 258 araç sürücüsüne sürücü belgesiz araç kullanmaktan, 22 araca fazla yolcu taşımaktan, 818 araca kırmızı ışık ihlalinden, 1.174 araca duraklama ve park etme kurallarına uymama ve 43 sürücüye Alkol veya Uyuşturucu maddenin etkisindeyken araç kullanmaktan, 8 araç sürücüsüne yolcu indirme bindirme kurallarına uymamaktan, 46 araca Yetki Belgesiz yolcu taşımacılığı yapmaktan cezai işlem uygulanmıştır."

Bu arada, sürücü ve yayalara yönelik trafik eğitimleri konusunda da, "Ayrıca yapılan eğitim faaliyetleri kapsamında araç sürücüleri ve yayaların trafik kurallarına uymalarının sağlanması, trafik kuralları konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla araç sürücüsü, yayalar ve öğrencilerimiz olmak üzere 5.461 kişiye trafik eğitimi verilmiştir." açıklaması yapıldı.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • mehmet (3 yıl önce)
    Fahriler ve Ceza yazan memurlar lütfen resim, mobese v.b.delil gösterin Hiç geçmediğim yolda ceza yazıyorlar. LÜtfen belge gösterin herkes cezasına razı olur Kurallar uymak içindir ama kurallar keyfi uygulanırsa Adalet olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (3 yıl önce)
    Trafik cezasını haksız yere yedim diyorsanız iki satır dilekçe yazın dava açın.Dava açmaya ücret ödenmiyor.Lafta kalmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • A. D. (3 yıl önce)
    Pazar sabahı saat 07:30 gibi fahri Kayhan saat kulesinden aşağı inerken hızım 55 60 gibi 500 küsür ceza yedim.Ceza yarışına giren 1 memur kimseyi atlamayıp araçtan foto çekiyordu. 30 dakika sonra gittiğimde kotayı doldurmuş olmalıki yoktu. Bu sefer ben kontrole çıktım. Malatya da sadece dedekorkutun orada 2 ekip çay içiyordu. Trafik polisleri maşallah sadece ceza yazmak için varlar. Malatya da protokol zamanları hariç görevini trafiği düzenlemek, kontrol etmek, sorunları çözmek için çok nadir görülen memurları kontrol eden yokmu. Sadece ceza yaz bitsinmi. Ben hakettim ama trafiği savaş meydanına döndüren o kadar çok kullanıcı varki. Fahri müfettişlerde işin Nirvana noktası. Ceza yazan trafikçilerin haricindede trafikcileri görmek istiyoruz. Ceza yazıyorsunuz bari birazda çalışın. Örnek emeksizde çevre yolu üst kısım, eski köy garajı ışıklar, emniyet kavşağı ışıklar, bakırcılar pazarı alt kısmı minibüsçülerin olduğu yer... Gibi gibi. Biz yılda bir görmüyoruz doğru dürüst. Bizde cezayı yazdık. Siz bu dünyada tahsil ettiniz biz de kıyamette hesaplaşacağız. Ödeme zor olacak gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (3 yıl önce)
    Emeksiz kavşağı Kız Meslek Lisesi önünde sabahları konuşlanan trafik polislerine sesleniyorum.Ayıp değilmi sabah saatinde dersanesine yetişmek için koşturan çocuklara yaya geçidi cezası kesmek.Tamam hatalılar ama denetleyeceksen akşama kadar cadde de koca adamlar kendini yola atıyorlar her saat de özellikle kalabalık zamanlarda durun yaya geçitlerinde ama nerde....sahipsiz Malatya...
    0
    0
    Yanıtla
  • OZAN SAKLI (3 yıl önce)
    fahri ler yazmasın yeterrrrrrrr
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    bu ceza kağıt üzerinde olmayan kesinlikle ödenecek bir para af veya ceza indirimi uygulanamayacak bir ceza ülkemiz için bir gelir kaynağı olmuş durumda.hesap ettim malatyada görev yapan tüm emniyet teşkilatının maaş ve sgk giderlerini karşılıyor.helal olsun.bir elden alıyor bir elle veriyoruz.cezalar ülkemiz için bir gelir kapısı olmuş durumda.8.8 trilyon sadece malatya ,ekipler güzel çalışmış ,bu rekor kırılamaz sanırım..
    0
    0
    Yanıtla
  • ESNAF (3 yıl önce)
    cep telefonu ile konuştuğuma dair ceza yazılmış görüntü istedim görüntünüz yok diyorlar, bu nasıl bir ceza yazma anlayamadım
    0
    0
    Yanıtla
  • ADALET (3 yıl önce)
    Yemin ederim cep telefonu ile görüşmediğim halde gıyabımda ceza yazılmış demek oluyor ki yoldan geçen aracaın plakasına ceza yazılıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (3 yıl önce)
    FAHRİ MÜFETTİŞ kim? neyin nesi? Sokak arasında gece saat 22:30'da stop etmeden bir emanet alma/verme için üç dakika içinde girdim çıktım. CEZA YAZMIŞ. bu ne işgüzarlık, ukalalık. Tutanağın altına adını yazsaydı; dostum olmasına gerek yok. ama belki gizli DÜŞMANIM.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdullah (3 yıl önce)
    Şunu da yazın lütfen fahri müfettişler tarafından örneğin benim yanımda telefon yok iken telefon cezası yedim ben ve benim gibi mağdur olanları da yazın.
    0
    0
    Yanıtla