SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Milyon Adayda Seçim Heyecanı

0
Güncellendi - 2018-12-02 03:21:03
1 Milyon Adayda Seçim Heyecanı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'de 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde il, ilçe, belde belediyeleri, belediye meclis üyelikleri ve muhtarlıklar için aday adaylıklarıyla birlikte seçim heyecanı yaşayacakların sayısının 1 milyona yaklaşması bekleniyor.

Türkiye, il, ilçe ve beldeler ile mahalle ve köylerde yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart 2019'da sandık başına gidecek.

Mahalli İdareler Seçimleri'nde 81 il, 921 ilçe, 396 beldede belediye başkanı ve 22 bin civarında belediye meclis üyesi ile yaklaşık 50 bin muhtar belirlenecek. Tahminlere göre seçimlerde yaklaşık 74 bin koltuk için 1 milyona yakın aday seçim heyecanı yaşayacak.

Seçime katılacak siyasi partiler 30 büyükşehir, 51 il belediyesi, 519 büyükşehir ilçe ve 402 ilçe belediyesi ile 396 beldede aday gösterecek.

Türkiye'de 2014'teki yerel seçimlerde olduğu gibi seçime katılma yeterliliğine sahip siyasi parti sayısının 26'yı bulması durumunda toplam bin 398 belediye başkanlığı için 36 bin aday yarışacak. Siyasi partilere aday adaylığı için yapılan başvurularla yarış heyecanı yaşayacak aday sayısının 100 bini bulması bekleniyor.

Belediye meclis üyelikleri için de binlerce aday seçim yarışına katılacak. Son yerel seçimdeki gibi 26 siyasi partinin seçime katılması halinde yaklaşık 22 bin belediye meclis üyeliği için 570 bin aday seçim heyecanına dahil olacak.

Öte yandan, köy ve mahallelerde de on binlerce aday muhtarlık için yarışacak. Yerel seçimlerde Türkiye'deki 32 bin 36 mahalle ve 18 bin 336 köy için 50 bin 372 muhtar seçilecek. Her mahalle ve köyde ortalama 6 adayın yarışa dahil olması halinde muhtarlık için yarışanların sayısı 300 bine ulaşacak.

Böylelikle yerel seçimlerde seçim heyecanı yaşayacakların sayısı 1 milyona yaklaşacak.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız